De Jester heeft nieuwe locatie

Het bestuur van jeugdhuis De Jester, met v.l.n.r. Jasper De Neve, Kristof Thomas, Mathilde Maes, Nick Vandendriessche, Marie Vanderyse, Freek De Cramer en Martyn De Paepe. © WV
Redactie KW

Het nieuwe jeugdhuis De Jester, dat zich aan de jeugdlokalen in de Tieltstraat in Ruiselede bevindt, recht tegenover de sporthal, werd officieel geopend. Er was een korte receptie voor het bestuur en voor alle politieke fracties.

Het jeugdcafé startte in 1999 aan de Tieltstraat en daarna volgde de erkenning als vereniging met betoelaging van de gemeenschap. In 2005 werd voormalig café De Drie Klokken op de Markt de nieuwe stek voor het jeugdcafé. Een privaat gebouw, waarvan de eigenaar al geruime tijd aankondigde te willen verkopen. En dus moest het jeugdhuis weer op zoek naar een nieuwe stek. Die vonden ze in de Tieltstraat, recht tegenover de sporthal.

De nieuwe locatie heeft een terras, ruime publieksruimte, een afdak. Qua oppervlakte en efficiëntie een gevoelige verbetering. Enkele uren voor de receptie vertrokken de chirojongens op zomerkamp, waardoor enkele bestuursleden de afspraak dienden te missen. Freek De Cramer: “De gemeente heeft de grondige verbouwing en verfraaiing uitgevoerd, wij hebben met leden van de club het houtwerk voor onze rekening genomen en de uitbreiding van de elektrische leidingen. We metselden zelf de boogvormige toog. De ligging nabij het sport-epicentrum en met ruime parking erbij is ideaal. De sporthal is de thuishaven van de volleybalclub, tennisclub en ook andere sporthalgebruikers zijn er vaak aanwezig. Die mensen zijn steeds welkom voor een drankje in ons jeugdcafé. Ons jeugdhuis is niet exclusief bedoeld voor de eigen jeugd, iedereen is welkom!”

Open op vrijdag

“Normaliter is het jeugdcafé open op vrijdagavond. Behalve als we een activiteit hebben, dan blijft de zaak gesloten. Onze Facebookpagina geeft de exacte informatie. Zo gaan we nu zaterdag met de fiets naar de Tieltse Feesten. Ook financieel betekent deze nieuwe locatie een groot voordeel. Vroeger moesten we huurgeld betalen waarvan de gemeente wel via subsidie een deel betaalde. Nu vervallen heel wat kleine kosten. In onze vorige locatie waren er regelmatig wat uitgaven voor herstellingen. Nu huizen we in een nieuwe site, die pico bello in orde is”, getuigt bestuurslid Freek De Cramer.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier