"De Homo Universalis? Zéker een West-Vlaming!"

09/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 13:20

In 'Iedereen Beroemd' op Eén is de zoektocht naar de Homo Universalis helemaal losgebarsten. Honderd Vlamingen nemen het er in de meest uiteenlopende - en vaak ronduit absurde - proeven tegen elkaar op en ook elf West-Vlamingen wagen er hun kans. De groep 'Westfluten' klit ondertussen stevig aan elkaar. "We hebben zelfs al een eigen cameraploeg die ons op de voet volgt", glimlachen ze.

De elf West-Vlamingen die zich straks Homo Universalis willen noemen bij elkaar brengen, blijkt een fluitje van een cent. Hoewel ze in alle uithoeken van onze provincie wonen, wilde niemand de 'reünie' in Het Bierkasteel in Izegem missen. Enkel Katelijne Barbier uit Oostende kon zich onmogelijk vrij maken. "Dat zegt veel over de band die we in korte tijd hebben opgebouwd", glundert Dentergemnaar Marc Demaeght, de pater familias en het klankbord van de bonte bende. "In het echte leven zouden we elkaar allemaal zo voorbij gelopen zijn, maar dankzij dit avontuur zijn er hechte vriendschappen ontstaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!