De Dorstige Bliekers uit Vijve starten eind april nieuw visseizoen: “Hengelen in zeven reeksen”

Voorzitter Willy D'hondt en Dany Verschelde genieten van het gezelschap van Niki Martens van 't Gaverke. © IVD
Redactie KW

Op zaterdag 27 april start bij De Dorstige Bliekers het nieuwe visseizoen. Dany Verschelde en voorzitter Willy D’hondt zijn twee van de anciens binnen de club. “In tegenstelling tot de afgelopen jaren vissen wij nu voor het clubkampioenschap in zeven reeksen, in plaats van zes”, aldus de voorzitter.

“Vissen was al op jonge leeftijd een van mijn favoriete hobby’s”, vertelt de 70-jarige Dany Verschelde. “Ik viste later in clubverband bij de Gouden Karper in Waregem, maar onder andere door werkomstandigheden moest ik gedurende een twintigtal jaar het vismateriaal opbergen. In 1998 pikte ik de draad weer op en via via kon ik aansluiten bij De Dorstige Bliekers. De goeie sfeer en de vriendschap onder de leden viel mij meteen op.”

“De club beschikt over een uitstekend bestuur. De Dorstige Bliekers zijn ongetwijfeld de beste club van het land. Ik won hier tweemaal het koningschap en meestal eindig ik tijdens het clubkampioenschap in de top tien. Vorig seizoen werd ik zesde. Bij De Gouden Karper ben ik eveneens aangesloten en wedstrijden inbegrepen vis ik ongeveer drie keer in de week. Door het goeie weer kon ik de voorbije week al een paar keer vissen. Een beetje trainen dus om een goeie aanloop te nemen naar het nieuwe seizoen. (lacht) Soms gaat het er tijdens de wedstrijden nogal bitsig aan toe, maar aan de toog zijn wij allemaal vrienden en wordt er nog amper over de voorbije wedstrijd gesproken”, besluit Dany Verschelde.

Bestuur

Voorzitter Willy D’hondt genoot van de lof die zijn club zaterdag op de samenkomst toegezwaaid kreeg. “Wij proberen ons best te doen voor onze leden en ze krijgen zelfs inspraak als wij beslissingen nemen tijdens een vergadering. Ook leuke activiteiten gedurende het seizoen staan op het programma. Tijdens de wedstrijden bieden wij de deelnemers twee dranken aan en dat wordt letterlijk en figuurlijk gesmaakt”, stelt Willy D’hondt.

“Onze grote sterkte is dat wij over een stabiel bestuur beschikken met leden die er al jaren, en sommige zelfs van bij de start in 1987, bij waren. Ikzelf sloot pas later aan en deed dat samen met mijn vader Frans, die trouwens een veel betere visser was dan ik. Van hem heb ik veel geleerd.”

Familiaal

Willy D’hondt volgde 25 jaar geleden Jean-Pierre Dekimpe op als voorzitter. “Om het familiale karakter van onze club te behouden, beperken wij het ledenaantal tot 34. Elk jaar hebben wij een wachtlijst en omdat niemand van de leden afhaakte, moesten wij dus opnieuw kandidaat-leden ontgoochelen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren vissen wij nu voor het clubkampioenschap in zeven reeksen, in plaats van zes.”

“Na de vierde reeks geven wij een souper in café ‘t Gaverke en ook de koppelwedstrijd belooft weer een spannende bedoening te worden. Het kampioenschap van groot-Waregem wordt gevist op 1 mei en wij besluiten het seizoen met de wedstrijd voor het koningschap op 28 september. De meeste wedstrijden vissen wij in de Waregemse stadionvijvers, maar wij trekken ook naar Desselgem, Wakken en voor het eerst zelfs naar Menen”, zegt Willy, die zelf nog niet zo veel in de prijzen viel.

Dubbel

“Enkel in 1999, waar ik met het kampioenschap én het koningschap de dubbel won. Voor het komende seizoen zal ik mij daar echter eens speciaal op toeleggen.”

Het jaarlijks mosselsouper vindt plaats op 18, 19 en 20 oktober in OC Eikenhove in Waregem. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier