De Branding organiseert traditionele kerstmarkt

De gebruikers en verantwoordelijken hebben hun kerstmuts al opgezet en verwelkomen jullie graag op 8 december. © nvh
Redactie KW

Tradities zijn er om in ere te houden, dus organiseert De Branding, dienstencentrum voor personen met een beperking, op vrijdag 8 december opnieuw zijn jaarlijkse kerstmarkt. Voor de kinderen is er circusanimatie.

De binnenkoer van de branding wordt op 8 december omgetoverd tot een grote kerstmarkt met drank-, eet- en geschenkenstanden. Vele daarvan worden uitgebaat door de gebruikers zelf. “We streven ernaar om de gebruikers te laten deelnemen aan gewone activiteiten in de maatschappij”, zegt Annemie Delberghe van De Branding.

“Deze kerstmarkt is dan ook een ideale gelegenheid om een breed publiek kennis te laten maken met onze werking en het idee van een open organisatie in daden om te zetten. De eet- en drankstandjes worden vooral verzorgd door onze eigen teams en vrijwilligers. Vele woon- en dagondersteuningsteams proberen hun gebruikers te betrekken bij het kerststandje en laten hen meehelpen in de voorbereiding of bij de verkoop van al dat lekkers. Ook enkele Heulse deelnemers zijn op post en we verwelkomen heel wat mini-ondernemingen.”

Wenskaarten

Er is ook animatie voor de kinderen. “Circus De Sven komt het jonge publiekje entertainen. Tussen 17 en 20 uur uur kunnen de kinderen zich uitleven met circusmateriaal.” Tijdens de kerstmarkt kan je naast vele geschenkjes ook wenskaarten kopen. Al voor het tweede jaar op rij werkt GBL Studio samen met de branding om wenskaarten te ontwerpen in het kader van de ‘Warmste Week’. “Op de website www.warmstewens.be kan je de kaartjes bekijken en bestellen, maar ook tijdens de kerstmarkt wordt een selectie ervan aangeboden”, besluit Annemie. (nvh)

De kerstmarkt vindt plaats van 16 uur tot 21 uur. Parkeren kan op de parking langs de Ringlaan of op de parking van het Ring Shopping Kortrijk Noord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier