De Bevernaar uit Beveren begint ambitieus aan seizoen

Het bestuur van WTC De Bevernaar. © (Foto SM)
Stijn Moerman

Wanneer de profs het wielerjaar openen in België op zaterdag 24 februari beginnen ook de leden van wielertoeristenclub De Bevernaar aan hun eigen seizoen. Deze vooruitstrevende wielertoeristenclub met professionele werking doet dat bovendien in een compleet nieuwe wieleroutfit.

“We beginnen nu aan ons 33ste seizoen met WTC De Bevernaar en zijn aan onze tiende outfit toe”, zegt voorzitter Johan Diopere. Tijdens de ploegvoorstelling in café ‘t Bourgondisch Kruis in Beveren werden ook de voorbije truitjes tentoongesteld. “We zijn een goed draaiende club met een vooruitstrevende en professionele werking. Bij elke rit worden we bijvoorbeeld vergezeld door een volgwagen waardoor er nooit gewacht moet worden bij een lekke band. We werken ook een mooi programma af en alles samen rijden we toch meer dan 9.000 km per seizoen.”

“Iedereen die interesse heeft is welkom bij onze club, maar je moet wel een beetje met een fiets kunnen rijden”, gaat de voorzitter verder. “Onze ritten zijn meestal van 100 tot 150 km en soms zelfs eens 200 km aan een behoorlijk tempo. Onze club bestaat uit een divers publiek variërend van 18 tot 75 jaar en de leden zijn op verschillende niveaus actief, maar onze club zelf is puur recreatief. Rijden doen we met de club op woensdag, zaterdag en zondag, maar in weken met feestdagen kunnen we zelfs tot vijf keer toe op onze fiets zitten. Onze club bestaat in totaal uit iets meer dan 40 leden en op iedere rit zijn we toch minstens met 25 renners.”

eigen organisaties

Naast de talrijke ritten is WTC De Bevernaar ook op andere vlakken actief. Het organiseert zelf een paar wedstrijden en helpt bij de organisatie van de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste, met basis in Roeselare. “Met onze drie organisaties – de Kouterrally in mei, de Willem Vinckierrally in juni en onze septemberrally – willen we mensen uit de streek de kans geven om te fietsen”, neemt bestuurslid Björn Leenknegt het woord over. “Daarnaast helpen we ook Stad Roeselare bij de organisatie van West-Vlaanderens Mooiste eind augustus. Dat is het minste dat we kunnen doen voor de steun en subsidies die we van hen krijgen. We kijken bij WTC De Bevernaar dus ruimer dan onze eigen club. Daarnaast zijn er ook af en toe wat randactiviteiten zoals een ontbijtrit, een koninginnenrit… (lacht) En een pintje na elke rit mag natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor zitten we in ‘t Bourgondisch Kruis heel goed.” (SM)

Mensen die interesse hebben om eens mee te rijden met WTC De Bevernaar of lid wil worden van de Beverse wielerclub kunnen contact opnemen met voorzitter Johan Diopere op 0491 20 70 74 of via johan.diopere@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier