De Beiaard in Nieuwkerke sluit de deuren van het danscafé

Danscafé De Beiaard is verkocht. (Foto EF)
Redactie KW

Danscafé De Beiaard sluit definitief de deuren. De zaak, die in 2007 werd overgenomen door Kristof Pinceel, werd vorige week verkocht. De nieuwe eigenaar zal de huidige zaak niet verder zetten.

In 2007 nam Kristof Pinceel (44) , Koksijdenaar van geboorte, De Beiaard in Nieuwkerke over. Het café stond bekend als een danscafé, vooral op zondagnamiddag. Kristof Pinceel startte ook met een pralinewinkel en ging voluit voor het aanbieden van daguitstappen. Nu 11 jaar later sluit De Beiaard definitief de deuren. De zaak, die al een tijd te koop stond, werd begin vorige week verkocht.

Rustiger leven

“Nu is het tijd voor mij om aan nieuw en rustiger leven te beginnen. Tot eind dit jaar blijf ik het danscafé op donderdag en zondag openhouden”, aldus Kristof Pinceel, die past voor een afscheidsfeestje. “Het zal voor heel wat van mijn trouwe klanten hard aankomen dat dit café dicht gaat. Maar tegenover hen moet ik geen verantwoording geven.”

In 2006 had Kristof een zwaar verkeersongeval waarbij hij ei zo na zijn linkeroog verloor. Kristof: “Voor mij het signaal om een andere weg in te slaan. Toen ik via mijn grootmoeder Paula Suffis, die hier vaak kwam dansen, vernam dat de zaak over te nemen was, heb ik geen moment getwijfeld. Ik was ondertussen ook in een nieuwe relatie gestapt en had wat rust en structuur nodig in mijn leven.” Kristof is samenwonend met Natalia Denisova (46). Het samengesteld gezin telt 5 kinderen.

Nieuwe eigenaar

Inmiddels is de naam van de nieuwe eigenaar nog niet bekend. De geruchten, dat het gaat om dezelfde persoon die ook het oud-gemeentehuis van Nieuwkerke heeft aangekocht, zouden niet kloppen. Zowel de nieuwe eigenaar van het oud-gemeentehuis als de nieuwe eigenaar van De Beiaard wachten op de gemeentelijke goedkeuring om met hun plannen naar buiten te komen.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier