David Van Reybrouck genomineerd voor Europese Persprijs

12/02/18 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:32

De Belgische schrijver David Van Reybrouck is genomineerd voor de European Press Prize. Zijn artikel over de manier waarop media omgaan met terreuraanslagen, gepubliceerd op het Nederlandse journalistieke platform De Correspondent, staat op de shortlist in de categorie opiniestukken. De laureaten worden op 14 maart bekendgemaakt.

David Van Reybrouck genomineerd voor Europese Persprijs

David Van Reybrouck is genomineerd voor de European Press Prize. © BELGA

In totaal zijn 25 artikels uit 19 verschillende landen genomineerd voor verschillende categorieën van de European Press Prize. In de categorie "The Opinion Award 2018" staan zes genomineerden, onder wie ook de Belgische auteur David Van Reybrouck.

Van Reybrouck is genomineerd voor een stuk dat hij in de zomer van 2017 publiceerde op De Correspondent. Het gaat om een opiniestuk waarin hij het heeft over de manier waarop de media omgaan met terreuraanslagen. Media moeten volgens Van Reybrouck bewuster omgaan met de manier waarop ze over zelfmoordterroristen schrijven. "Spelen media door hun gedetailleerde berichtgeving niet in de kaart van zelfmoordterroristen? En waarom bestaan er wél mediarichtlijnen rond zelfdoding, maar niet rond zelfmoordaanslagen?"

De winnaars van de Europese Persprijzen worden op 14 maart bekendgemaakt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!