David enige West-Vlaming in WK-selectiewedstrijd voor getrainde speurhonden

02/02/18 om 09:00 - Bijgewerkt op 01/02/18 om 13:15

Sporthonden Waregem organiseert in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 maart een WK-selectiewedstrijd speurwerk. Zo bestaan er maar drie in ons land. Slechts acht deelnemers zijn toegelaten. Een van hen, tevens de enige West-Vlaming, is Wielsbekenaar David Salembier met zijn Duitse herder Joni.

David (41), getrouwd met Gwendoline Vlaemynck en in het dagelijks leven arbeider bij Mc Three Carpets, trekt begin maart ten strijde met zijn trouwe, zevenjarige viervoeter Joni. En dat doet hij niet zonder ambitie. "Vorig jaar behaalden we in dergelijke wedstrijd een tweede en een vierde plaats. Uiteraard droom ik van deelname aan het WK, wie niet? Ik trainer Joni minstens een keer per week op dat speurwerk, wat misschien wel de moeilijkste discipline in de hondensport is. Elke liefhebber leert het op zijn manier aan, zo leerde ik Joni afgaan op de geur van kalkoenworst."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!