Dansleraars gaan internationaal

Achteraan v.l.n.r. Davy Desloovere, Eveline Verhaeghe en Dieter Vandeputte kijken toe hoe Liz De Vuyst en Yannick Vanhove de tango dansen. © Foto Frank
Redactie KW

Dansleraars Yannick Vanhove (33) en Liz De Vuyst (32) uit Waregem verhuizen naar Frankrijk en focussen zich voortaan op danslessen overal ter wereld. Het Life Danscenter neemt hun Argentijnse tangoschool Tangorrion over. De hoofdvestiging in Gent blijft bestaan, de Kortrijkse lessen gaan bij de start van het nieuwe seizoen voortaan in Izegem door.

Yannick en Liz kwamen in 2001 voor het eerst in aanraking met de Argentijnse tango. Hun passie voor de dansstijl resulteerde later in een verblijf van twee jaar in Buenos Aires. “In 2010 gingen we met onze dansschool Tangorrion van start met als doel onze kennis van de authentieke Argentijnse tango te delen”, vertelt het koppel. “We gingen van start met lessen in CC Meulestede in Gent en OC Lange Munte in Kortrijk. De school vergaarde al vlug een zekere bekendheid. In 2012 werden we Europees kampioen in de categorie tango salon en finalisten van het wereldkampioenschap. Dat opende wereldwijd deuren en daardoor tourden we vaak in Argentinië, Europa of de Verenigde Staten. Op vandaag verloopt dat zo vlot dat we besloten ons daar voluit op te storten.”

“We werden Europees kampioen tango salon en dat opende wereldwijd veel deuren”

Huwelijk

Aanvankelijk speelde het koppel met de idee om de dansschool te sluiten, maar uiteindelijk gingen ze toch op zoek naar overnemers. Die vonden ze in een trio van het Life Danscenter. Yogalerares Eveline Verhaeghe neemt de dagelijkse leiding van Tangorrion op zich en kan daarbij rekenen op de hulp van dansleraars Dieter Vandeputte en Davy Desloovere. “We kwamen drie jaar geleden voor het eerst met hen in contact”, vertelt Davy. “Ter voorbereiding van mijn huwelijk met Dieter wilden we een openingsdans in een stijl die we nog niet beheersten en dat werd de tango. De lessen van Liz en Yannick bevielen ons zo dat we er workshops zijn blijven volgen en mee op tangovakantie naar de Dordogne gingen. Schitterende ervaringen en net daarom vonden we het zo’n zonde dat de school zou verdwijnen. Daarom opperden we om ze over te nemen en we zijn blij dat Yannick en Liz hebben toegehapt.”

Voor de 150 actieve dansers van Tangorrion verandert er op zich niet zo veel. “Ik neem de dagelijkse leiding over en zorg voor de algemene coördinatie”, vertelt Eveline. “Ik kan daarbij rekenen op de dansleraars die er onder Yannick en Liz al aan de slag waren. Zij blijven de trouwe gezichten van de school. In oktober geven leraars Eva en Brenno op dinsdag, donderdag en vrijdag las in Gent. De lessen in Kortrijk verhuizen omwille van praktische overwegingen naar het Life Danscenter in de Lodewijk de Raetlaan 2 in Izegem. Daar komen Eva en Brenno op woensdag les geven. Op maandag geven Davy en Dieter er om 19.15 uur tangoles voor beginners. Reeksen bestaan telkens uit tien lessen en lopen van oktober tot december.”

Gerust gemoed

Yannick en Liz zijn alvast blij met de opvolging. “Er waren meerdere gegadigden, maar we hebben uiteindelijk in de mensen van Life Danscenter de perfecte overnemers gevonden”, vertelt Liz. “Bij hen is ons kindje in goede handen en weten we dat we met een gerust gemoed naar het buitenland kunnen vertrekken. Ze werken enorm professioneel en stralen passie voor dans uit. Precies wat we voor ogen hadden. Dit was het beste wat er voor Tangorrion kon gebeuren. Niets sluit ook uit dat we altijd eens terugkeren voor gastlessen in de dansschool, natuurlijk. Dit najaar ruilen we ons huis in Waregem in voor de Franse Dordogne, van waar we onze tangovakanties wel verder blijven organiseren.” (VADU)

Meer info: www.tangorrion.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier