Dansibo danst verder in voormalige Carrefour in Beveren

Het bestuur van dansclub Dansibo, die vorig jaar nog het gouden jubileum mocht vieren, is in de wolken. Na 51 jaar hebben ze eindelijk een eigen stek én een parketvloer. Vanaf augustus dansen ze in de voormalige supermarkt Carrefour in Beveren. (Foto SB) © (Foto SB)
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

De aanhouder wint. Na 51 jaar heeft Dansibo, de oudste dansclub van West-Vlaanderen, eindelijk een eigen danszaal. Vanaf augustus trekken de 240 dansers richting het pand van de voormalige supermarkt Carrefour in Beveren. “Een eigen stek en eindelijk parketvloer. Hier hebben we zo naar verlangd”, zegt bestuurslid Annie Deprez.

2017 was een feestjaar voor dansclub Dansibo, die toen 50 jaar bestond. Maar 2018 is op weg om een nog mooier jaar te worden, want de oudste dansclub van West-Vlaanderen zal na 51 jaar eindelijk de intrek kunnen nemen in een eigen danszaal.

Toevallig gevonden

Vanaf augustus zal er volop geswingd worden in de voormalige Carrefour in de Beversesteenweg in Beveren. Het pand staat al een tijdje leeg, maar krijgt dus binnenkort terug een mooie invulling. De eigen stek komt geen dag te vroeg.

“We huren al 23 jaar zaal Ter Beke in de Gitsestraat en daarvoor huurden we zaal Elckerlyc. Maar als de parochie iets organiseert, moeten wij op zoek naar een oplossing. We kunnen de zaal ook nooit inrichten of decoreren. Zetten we een kerstboom voor de sfeer, dan moet die na het dansen weer weg. Ideaal was dat dus niet. We huurden er per ‘blok’, voor- of namiddag of avond”, legt bestuurslid Annie Deprez uit. De voormalige Carrefour in Beveren huren ze nu volledig.

“Het wordt dus echt ons plekje en daar hebben we zo naar verlangd”

“Het wordt dus echt ons plekje en daar hebben we zo naar verlangd”, aldus Annie. Ze kwamen het pand eerder toevallig op het spoor. “Voor Beveren Bruist moesten we dansen in het voormalige Aldi-filiaal. Toen we daar waren, zagen we plots dat Carrefour er te huur stond. En nu gaan wij dus mee bruisen hé in Beveren”, knipoogt ze. “Het is de ideale plaats met voldoende parking.”

Eindelijk parket

Dansibo telt 240 dansers en 80 clubleden. “Dat onze droom eindelijk mag uitkomen, is het mooiste geschenk. Ook de oudere bestuursleden zijn trots dat we dit eindelijk konden verwezenlijken.”

Bij dansen hoort natuurlijk een parketvloer. Iets wat ze bij Dansibo nog nooit hebben gehad. “Het eerste wat we aangekocht hebben is dus parket”, lacht Annie. “Verder zijn er nog wat schilderwerken, elektriciteitswerken en er moet een branddeur komen. Gelukkig kennen we veel mensen die een handje willen toesteken. Ook onze grote spiegels verhuizen naar hier. Daarnaast moeten we investeren in stoelen en tafels, maar we kunnen gelukkig ook rekenen op sponsoring.”

Een eigen locatie heeft niets dan voordelen dus. Het biedt ook mogelijkheden om het aanbod uit te breiden. Op vandaag kun je er met of zonder partner dansen, maar ook zumba volgen bijvoorbeeld. “Zumba, dat is iets wat ze in Beveren nog niet hadden, dus we gaan ongetwijfeld ook wel extra Beverenaars aantrekken. Hoe dan ook is dit een goeie zet voor de uitstraling van Dansibo.”

Opendeurdag

Op zaterdag 8 september is er opendeurdag en kan iedereen kennis maken met de nieuwe stek van Dansibo. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier