Dansgroep Pro Danza uit Poperinge pakt zeven medailles op wedstrijd in Beveren-Leie

Redactie KW

Afgelopen zondag nam Body Fit uit Poperinge deel aan de danswedstrijd van Danssport Vlaanderen in Beveren-Leie. De Pro Danza-dansers gingen met zeven bekers aan de haal..

Body Fit nam deel met twee solo’s, drie duo’s en vijf teams. Alle teams en twee duo’s behaalden een podiumplaats. Dansers uit heel Vlaanderen waren in Beveren-Leie om een plek af te dwingen voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap jazzdans, modern en showdance. Om zich te kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap (28 april in Herselt) moeten de dansers tijdens het seizoen twee selecties behalen. Op 12 en 13 mei is er het BK in Gent. Daarvoor moeten de dansers deelgenomen hebben aan het Vlaams kampioenschap. Daarnaast moeten ze op het einde van het seizoen hoog genoeg geplaatst zijn in de ranking om geselecteerd te worden.

Dansgroep Pro Danza uit Poperinge pakt zeven medailles op wedstrijd in Beveren-Leie

In Beveren-Leie was er een eerste plaats voor: formaties jazz Pro Danza en formaties showdance junioren middenklasse Pro Danza Teens. Formaties en duo Modern junioren (Liesel Dewulf en Floor Nouwynck), formaties en duo modern adults (Emma Reynders en Febe Alleweireldt)en formaties showdance junioren startklasse Pro Danza Kids kaapten een tweede plaats weg.

Dit jaar worden de teams gecoacht door Ilse Devos en Désirée Debaene.

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier