Dancefestival Dreambeats keert terug naar wachtbekken in Kortemark

© Dreambeats
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Het dancefestival Dreambeats in Kortemark keert komende zomer terug naar de oorspronkelijke locatie: het wachtbekken aan het station. Er komt ook een derde podium.

Dreambeats vindt op 30 juni voor de vijfde keer plaats in Kortemark. De eerste drie edities was het wachtbekken aan het station in Kortemark, ook bekend als de Krekemeersen, het decor voor het dancefestival. Vorige zomer verhuisde het festival echter naar een 5 hectare grote weide op de hoek van de Koutermolenstraat en de Handzamestraat.

Een ruimere locatie die meer mogelijkheden bood, klonk het toen bij de organisatoren. Toch keert het festival komende zomer terug naar het wachtbekken, zij het niet op exact dezelfde locatie als voorheen. Place to be wordt nu de weide tussen de parking aan het station en het wachtbekken zelf.

Terreurdreiging

“De verhuizing naar die grotere weide is uiteindelijk niet zinvol gebleken”, klinkt het bij Willem Deseure. “We hadden daar een grote parking voorzien, maar door de terreurdreiging mochten we die niet gebruiken. Het domein bleek dus eigenlijk te groot – en te duur – voor wat we ermee konden doen. Bovendien is het wachtbekken een meer sfeervolle locatie voor ons festival.”

Naast de nieuwe locatie is er nog een nieuwigheid: het festival telt volgend jaar drie podia. Naast een main stage komt er ook een retro en een techno stage. “Eén van die zijpodia zal zich in een grote tent bevinden, maar meer wil ik nog niet verklappen”, lacht Willem.

De vijfde editie van het festival wordt alvast niet de laatste, belooft Willem. “Er is helemaal geen sprake van stoppen.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier