Dançar uit Hooglede danst op Rock Werchter

(Foto EV) © (Foto EV)
Redactie KW

Ongeveer een jaar geleden stampte Ricardo Oliveira Ferreira (24) samen met Melissa Debouvere (23) dansschool Dançar uit de grond. Intussen is de dansschool een begrip geworden, niet alleen in Hooglede maar ook daarbuiten. In juli mogen ze immers optreden op Rockvillage 2018 in Werchter. “Het wordt voor onze dansers een onvergetelijke ervaring”, klinkt het.

Het zijn drukke tijden voor Ricardo en vriendin Melissa. In mei vorig jaar lanceerden ze hun nieuwe dansschool in Hooglede. Die kreeg de naam Dançar, Portugees voor dansen. Ze namen hun intrek in de Quirinuszaal in de Kerkstraat en startten in september vol enthousiasme met een ruim aanbod danslessen.

Van WO I tot 2018

Naast het organiseren van hun dansschool runnen ze ook het entertainmentbureau ‘Dançar productions’ en zijn ze hun eerste dansshow volop aan het voorbereiden. Die show wordt het hoogtepunt van het dansjaar en vindt plaats op 19 en 20 mei in de Gulden Zonne in Hooglede.

Ricardo legt uit: “In onze voorstelling brengen we een unieke verhaallijn van de afgelopen honderd jaar, van de Eerste Wereldoorlog tot 2018. Het gaat over tal van gebeurtenissen in een mensenleven maar ook over alle emoties die daarbij horen.”

“We willen dat het een show wordt, waarna mensen met een goed gevoel buiten stappen en gelukkig zijn met elkaar en wat ze hebben. Het is niet enkel een show voor het publiek van de dansschool maar voor iedereen. Zo’n 300 dansers doen mee, zowel onze leerlingen als professionele dansers.”

Maar daarna stopt het niet. De dansschool werd intussen gecontacteerd om op te treden op Rock Werchter.

Rockvillage 2018

“Met vijftig dansers van de dansschool en het entertainmentbureau trekken we naar Werchter om op zondag het publiek te entertainen op Rockvillage 2018. Voor deze dansers wordt het een onvergetelijke ervaring: dansen voor duizenden toeschouwers. We zijn heel blij dat we deze unieke kans krijgen. Met onze show en andere projecten hebben we maar één doel: elke danser in onze school laten schitteren”, zegt Ricardo. (EV)

Dansshow ‘We are who we are but who are we?’ op zaterdag 19 en zondag 20 mei, om 14 uur en 19 uur. Tickets kosten 15 euro. Info op 0472 40 58 40 of via www.DansschoolDançar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier