Dan toch geen appartementen in Roeselaarse Vijverhoek

De bewoners verzamelen zich tegen de plannen. © (Foto SB)
Redactie KW

Het Roeselaarse stadsbestuur wil de bouw van appartementen aan De Vijverhoek verhinderen en is van plan de bouwvoorschriften voor de verkaveling te wijzigen.

Toen de plannen voor een appartementsblok in De Vijverhoek bekend raakten, ondernamen enkele bewoners meteen actie. De wijk bestaat uit verschillende alleenstaande woningen tussen het groen. Een appartementsblok past daar niet, vinden de buurtbewoners. De projectontwikkelaar blijkt ook een bouwaanvraag te hebben ingediend voor het perceel naast het stuk grond waar de appartementen aanvankelijk gepland waren. De stad wil zo snel mogelijk een verkavelingswijziging doorvoeren, zodat het bouwen van appartementen op beide stukken grond onmogelijk zou worden.

“Dat voorstel kunnen wij met de actiegroep grotendeels steunen. Huizen zijn nog steeds een betere optie dan appartementen. Er wordt aan nieuwe woonvormen gedacht, zoals stapelwoningen”, zegt Stevie Rinnaert van het actiecomité. Volgens dat voorstel zal niet geraakt worden aan de vijver, een van de eisen van de buurtbewoners. “Het valt te verwachten dat de projectontwikkelaar beroep zal aantekenen tegen deze verkavelingswijziging”, beseft Stevie. Er is een infoavond op 29 januari om 20 uur in het Scoutshof.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier