Damme ondergedompeld in betoverende kerst- en wintersfeer

Burgemeester Joachim Coens en de bekende florist Frederiek Van Pamel.
Redactie KW

Samen met lokale handelaars en verenigingen spaarde het Damse stadsbestuur kosten nog moeite om de Uilenspiegelstad in een betoverende kerst- en wintersfeer onder te dompelen.

Nog tot en met 7 januari zijn de monumenten sfeervol verlicht, staat er een gezellige kerstmarkt én is het stadhuis aangekleed met een fabuleuze bloemenpracht.

Het loont zeker de moeite om dezer dagen eens een bezoekje aan Damme te brengen. Gisteren werd in de Uilenspiegelstad de aftrap gegeven van ‘Winter in Damme’. Het stadsbestuur was de kritiek van de voorbije jaren over te weinig kerstsfeer indachtig en besloot groots uit te pakken. Dé attractie van deze Damse winterbeleving is ongetwijfeld het door de bekende florist Frederiek Van Paemel indrukkwekkend aangeklede 15de eeuwse stadhuis. Hij verzorgde er een bloemen- en plantenpracht om u tegen te zeggen. Bekijk er zeker het bloemstuk met 5000 chrysanten, de historische kast met een explosie van takken en planten en de ‘tafel van mos’ en ‘vliegende kerstbomen’ in de schepenzaal.

Damme ondergedompeld in betoverende kerst- en wintersfeer

Daarnaast zijn de Damse monumenten, en dan vooral het stadhuis, voorzien van sfeervolle verlichting met bewegende effecten en diverse kleuren. Voor diverse hapjes en drankjes kunt u terecht op de kerstmarkt op de Markt, met 10 chalets en een kermiskraam waar de jongsten eendjes kunnen vangen. Tijdens de openingsavond vrijdag zorgde een vuurspuwer voor een warme gloed en bracht een coverzanger er nog extra ambiance in. Deze avond komt een André Hazes-imitator langs. Ook de komende dagen is er heel wat animatie voorzien in het centrum van Damme. Alle info op www.winterindamme.be.

(PDV – foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier