Dameskoor Cantiamo zoekt nieuwe dirigent(e)

07/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/07/18 om 21:20

Stichtster Veerle Van Quickelberghe neemt zondag officieel afscheid van het Dentergemse dameskoor Cantiamo en heeft plannen om naar Zuid-Frankrijk te verhuizen. De zingende dames blijven echter niet bij de pakken zitten en zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e). Wie zich geroepen voelt, mag zich bij hen melden. Na de zomer willen ze de repetities opnieuw aanvatten.

Het dameskoor werd in 2009 opgestart en vond zijn ontstaan in een kinderkoor dat ondertussen gestopt is. "Daar waren kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar bij en op die manier kwamen veel mama's voor het eerst met samenzang in contact. Het idee groeide om met die dames een eigen koor op te richten en zo is Cantiamo ontstaan", vertelt Veerle Van Quickelberghe. "We repeteren wekelijks in een zaal boven het JOC in de Wontergemstraat en organiseren jaarlijks een paar evenementen. Recent gr...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!