Dameskoor Cantiamo zoekt nieuwe dirigent(e)

Het dameskoor Cantiamo moet op zoek naar een nieuwe dirigent(e). © vadu
Redactie KW

Stichtster Veerle Van Quickelberghe neemt zondag officieel afscheid van het Dentergemse dameskoor Cantiamo en heeft plannen om naar Zuid-Frankrijk te verhuizen. De zingende dames blijven echter niet bij de pakken zitten en zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e). Wie zich geroepen voelt, mag zich bij hen melden. Na de zomer willen ze de repetities opnieuw aanvatten.

Het dameskoor werd in 2009 opgestart en vond zijn ontstaan in een kinderkoor dat ondertussen gestopt is. “Daar waren kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar bij en op die manier kwamen veel mama’s voor het eerst met samenzang in contact. Het idee groeide om met die dames een eigen koor op te richten en zo is Cantiamo ontstaan”, vertelt Veerle Van Quickelberghe. “We repeteren wekelijks in een zaal boven het JOC in de Wontergemstraat en organiseren jaarlijks een paar evenementen. Recent groeide echter het plan om n de Ardèche met een B&B te beginnen. De zoektocht naar een ideale locatie is volop bezig. Ik wil die kans met beide handen grijpen en moet daarom noodgedwongen en met pijn in het hart afscheid van mijn koor nemen.”

Met hart en ziel

De dames van het koor lanceren een oproep. “We willen graag een nieuwe dirigent(e) vinden en hopen dat die boodschap via deze weg wat wijder verspreid raakt”, vertelt koorlid Vicky Van Wymeersch. “Op vandaag bestaat het koor uit een dertigtal dames van 12 tot 55 jaar. Voor ons is Cantiamo een ideale uitlaatklep, een moment in de week waar we telkens naar uitkijken. Het is een hobby die we met veel plezier uitoefenen en daarom hopen we iemand te vinden, die ons koor leiding kan geven.”

“Specifieke vereisten zijn er niet, al moet de nieuwe dirigent er rekening mee houden dat veel dames geen noten kunnen lezen en geen professionele zangeressen zijn, maar wel met hart en ziel zingen.” Het koor heeft al verschillende zaken op zijn palmares. “Zo brachten we de cd ‘Sounds of Friendship’ uit, organiseerden we kerstconcerten en met Soirée Pistolé ook meermaals een eigen concert. We zingen vooral covers en staan open voor allerlei stijlen. De dirigent mag zowel een man als vrouw zijn. Voor ons maakt dat niet uit.”

Uitwuifconcert

Veerle gelooft rotsvast in de groep. “Er is telkens die voldoening als we een concert tot een goed einde kunnen brengen”, zegt ze. “De grootste verdienste is misschien nog wel dat het een heterogene groep is die goed samenhangt. Ik hoop dat ze vlug een dirigent vinden. Die moet vooral genieten van de sfeer in de groep en niet vergeten dat het rond ontspanning draait.” Op 3 juni was er al een afscheidsfeest, maar het ‘uitwuifconcert’ met Veerle als dirigente vindt op zondag 8 juli plaats. “Om 10.30u. treden we op in de kerk van Dentergem, ‘s avonds verzorgen we om 19 uur een Dentergemse zangavond in zaal Leieheem.”

(vadu)

Meer info kan men verkrijgen via 0486 63 96 64 (in de week na 17 uur) of via e-mail steven.baudoncq@pandora.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier