Dames starten feestcomité in Zandvoorde

Het Nieuw Feestcomité Zandvoorde is uit de grond gestampt door (v.l.n.r.) Sofie Cherchie, Evelien Dekeyzer, Niticia Louchaert en Wendy Pattyn. (foto ZB)
Redactie KW

Enkele jaren geleden was Zandvoorde gekend voor zijn jaarlijkse mooie kermis en tal van andere activiteiten, maar na het verdwijnen van het feestcomité is het stiller geworden in het Breldorp. Nu willen Wendy, Niticia, Sofie en Evelien de kleinste deelgemeente van Zonnebeke nieuw leven inblazen.

Wendy Pattyn (29) werkt bij FOD Justitie, Niticia Louchaert (31) is zelfstandig kapster en nagelstyliste, Sofie Cherchié (37) is marketeer bij Protecta Solutions en samen met haar man uitbater van B&B Kunstmin in Zandvoorde en Evelien Dekeyzer (29) werkt als dossierbeheerder bij Decupere en Partners. Wat hebben de vier dames gemeen? Het zijn goede kennissen en ze wonen allen in Zandvoorde. “Ik kreeg in mijn kapsalon vaak te horen dat de mensen uit Zandvoorde en omstreken echt wel iets misten. Dan ging het vooral over de rommelmarkt, de kermis en de kerstmarkt”, zegt Niticia.

“Vroeger nam de kermis heel het weekend in beslag”, pikt Wendy in. “Tijdens dat weekend was ik er ook altijd bij. Het hoogtepunt vond ik het eetfestijn, waarna we de dansvloer onveilig maakten. Ook de kerstmarkt met de leuke kerstman was een evenement dat je als Zandvoordenaar zeker niet mocht missen.” Sofie kwam vroeger elk jaar naar Zandvoorde. “Op de kerstmarkt stond mijn mama met bloemen in een stalletje. Het was een heel gezellig familie-uitje. Ik vind het gewoon belangrijk om iets te kunnen terugdoen voor alle Zandvoordenaars, zowel jong als oud.”

Uit een enquête bleek dat de kermis, de rommelmarkt en de kerstmarkt gemist worden

Nieuw comité

“Door de jaren heen zijn er veel jonge gezinnen in Zandvoorde komen wonen”, aldus Wendy. “Door meer activiteiten te organiseren, hopen wij een ontmoetingsmoment te creëren waarop jong en oud zich kan amuseren en elkaar kan leren kennen. Ook voor oudere bewoners van Zandvoorde, die zich misschien niet meer zo goed kunnen verplaatsen naar een ander dorp, zou het een perfecte gelegenheid zijn om onder de mensen te komen. We hielden een tijdje geleden een enquête onder de inwoners met de vraag wat men hier mist. Aan de hand van de antwoorden konden wij uitmaken dat dit vooral de rommelmarkt, de kermis en de kerstmarkt zijn. Wij hadden graag van de kermis een soort straatfeest gemaakt. Alles is natuurlijk een beetje afhankelijk van het enthousiasme. Een loopwedstrijd door onze prachtige, pittige en bosrijke streek zouden we bijvoorbeeld ook wel zien zitten. Maar omdat het voor ons ook nieuw is, willen we zeker niet overhaast te werk gaan en bekijken we het activiteit per activiteit.”

Kaarting

Bij de enquête vroegen de dames ook wie eventueel wou meewerken bij het organiseren van activiteiten. “Velen willen wel helpen, maar geen bestuurslid zijn. Dat vinden we uitstekend. We zullen ook een Facebookpagina opstarten om onze activiteiten in kaart te brengen. Zo bereiken we het jonge publiek. Uiteraard zorgen we dat ook de iets oudere mensen op de hoogte gebracht worden door folders te verspreiden en affiches op te hangen. Onze eerste activiteit om wat geld in het laatje te brengen, is een paaseierenkaarting. Die gaat door op vrijdag 12 april vanaf 17 uur, op zaterdag 13 april vanaf 18 uur en op zondag 14 april van 10 tot 13 uur in het ontmoetingscentrum in Zandvoorde. Voor de kinderen voorzien we een UNO-spel en er is ook een tombola met een heel mooie hoofdprijs voorzien. Mensen die zich geroepen voelen om ons te sponsoren, zijn natuurlijk ook altijd welkom”, besluiten de vier enthousiaste dames.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier