Dagcentrum De Kim al 20 jaar tweede thuis voor senioren in Ardooie

Sindy Vande Maele, Evy Cool, Eline Ver Eecke, Noël Ramon, Christine Debal, Sofie Vandoolaeghe, Jolien Bentein, Georges Deceuninck, Frizone Lambert, Nadine Declerck, Valeer Carpentier en Eveline Degrijse. Voor hen zitten de bezoekers Maria Verhelle, Magda Denolf, Marcella Denolf, Margriet Coghe. © (Foto EH)
Redactie KW

Senioren komen van heinde en ver naar Dagcentrum De Kim in Ardooie. Het centrum bestaat intussen 20 jaar en het personeel zorgt voor een aantal feestelijke activiteiten op dinsdag 17 april.

Op 1 april 1998 opende dagcentrum De Kim de deuren. Het centrum kende aanvankelijk een aarzelende start, maar is intussen uitgegroeid tot een tweede thuis voor heel wat Ardooise senioren. “We blikken tevreden terug op de afgelopen 20 jaar en zijn hoopvol voor de toekomst. Niet alleen vanuit de eigen regio Ardooie-Koolskamp, maar ook vanuit Torhout, Roeselare, Meulebeke, Ingelmunster, Egem, Pittem, Zwevezele en verder komen ze naar hier, in een straal van ongeveer 20 kilometer. De senioren worden ter plaatse gebracht of afgehaald met onze eigen liftbussen. Die hebben dagelijks een maximale bezetting”, vertelt hoofdverantwoordelijke Evelien Degrijse. Er wordt telkens gezorgd voor een gevarieerd dagprogramma met allerlei activiteiten. Wie over de middag ter plekke blijft, kan genieten van een maaltijd van het woonzorgcentrum. Wekelijks wordt er ook verse soep bereid.

Tal van bewoners komen dagelijks naar De Kim om er deel te nemen aan de activiteiten of gewoon om te genieten van elkaars gezelschap. “Het is aanpassen na het overlijden van mijn echtgenoot, maar het is zeker beter dan de ganse week thuis zitten in de Izegemsestraat”, aldus de de 91-jarige Alice Dejonghe. De 94-jarige Maria Verhelle is wat enthousiaster. “Dit is hier zowat mijn tweede thuis, ik ben een zeer trouwe aanwezige.”

Herinneringen

Veel moois om te vieren dus. “Het 20-jarig bestaan vieren we op dinsdag 17 april. De feestelijke dag wordt ingezet om 10.30 uur met een misviering en aansluitend is er receptie”, klinkt het. “Op de viering zullen ongetwijfeld heel wat herinneringen naar boven komen.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier