Dag van het Kasteel op pinkstermaandag in Torhout

Het Kasteel Ravenhof staat op pinkstermaandag centraal. © Foto JS
Johan Sabbe

Pinkstermaandag 21 mei staat in het teken van het Kasteel Ravenhof in het hart van de stad. De bezoekers kunnen er van 13.30 tot 17.30 uur gratis genieten van ‘verborgen verhalen’ en animatie.

Er wordt met de verborgen verhalen vooral gefocust op de kinderen. Die kunnen samen met hun ouders en/of grootouders op zoek gaan naar de grootste geheimen in en om het mooie kasteeltje en in het bijhorende park. “Er staan tal van leuke doeactiviteiten op het programma”, zegt schepen van Toerisme Lieselotte Denolf. “Een vertelster komt de geheimen van het kasteel uit de doeken doen en al varend op de slotgracht ontdek je verborgen kantjes langs de waterkant. Een schilder komt een verborgen doek beschilderen en doorzichtige zeepbellen fleuren de tuin op. Geblinddoekt ontdek je de bomen in het park en ook de dieren geven hun geheimen prijs tijdens een zoektocht.”

Mobiele minigolf

De aanwezigen kunnen tevens een balletje slaan op de mobiele minigolf. “Centraal in het park worden er tien banen opgesteld waarop iedereen naar hartenlust kan minigolfen”, vervolgt de schepen. “Hopelijk smaakt dat naar meer, want later verhuist de mobiele minigolf naar het domein van het Kasteel Wijnendale in de Oostendestraat, waar er elke zondag in juli en augustus op de installatie gespeeld kan worden.”

Zondag 21 mei is tevens de laatste dag waarop de tentoonstelling Opgezet Spel in het Kasteel Ravenhof te bezoeken valt. Die expositie toont een originele combinatie van opgezette dieren, kunstwerken van An Demeyere en Torhouts en Vlaams aardewerk.

Kajak op slotgracht

“De Dag van het Kasteel is de ideale gelegenheid om de troeven van het park en het Kasteel Ravenhof aan het grote publiek voor te stellen”, besluit Lieselotte. “We mogen trots zijn op deze groene parel in de binnenstad. De minigolf en de mogelijkheid om met een kajak een klein rondje op de slotgracht te varen, zijn alvast twee originele activiteiten. We hopen uiteraard op prachtig weer en heel veel volk. Alles is gratis, wat meegenomen is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier