Dader ongeval Saar heeft opnieuw ongeval met vluchtmisdrijf

Vandaag startte om 17.45 uur de tweede herdenkingstocht voor Saar. Aan het kruispunt werd een 'ghost bike' gezet: de fiets waar Saar mee verongelukte. (Foto EV) © (Foto EV)
Redactie KW

De man die het dodelijk ongeval met Saar Gevaert veroorzaakte, had op 10 november opnieuw een ongeval waarbij hij vluchtmisdrijf pleegde. Dat vernamen de ouders van Saar enkele uren na de uitspraak in de correctionele rechtbank, die volgens hen toen al veel te licht was. “We voelen ons verontwaardigd, boos, bedrogen en machteloos,” klinkt het bij de ouders.

Op 17 december 2015 stak Saar Gevaert het kruispunt van de Bruggesteenweg en de Gudrunstraat over. M.V., op dat moment onder invloed, reed haar aan. Geen hulp kon nog baten en sindsdien zijn ouders en familie van Saar veroordeeld tot een levenslang verdriet.

De advocaat van M.V. hield na de uitspraak vol dat zijn cliënt terecht niet naar de gevangenis moest omdat hij zelfs niet meer wilde rijden. Hij had een trauma en was onder psychologische begeleiding. “Wij geloofden dat zelfs,” vervolgt papa Bart Gevaert. “En nu blijkt dat dit enkel een strategie was om zoveel mogelijk aan de gevolgen te ontkomen. Enkele uren na de uitspraak op 24 november vernamen we dat M.V. op 10 november, opnieuw onder invloed, een ongeval had waarbij zijn wagen in de gracht belandde. Gelukkig waren geen andere weggebruikers betrokken. Na het ongeval nam hij de benen en bleef drie dagen spoorloos.” M.V. mocht overigens wettelijk wel rijden op dat moment. Omdat de ouders van Saar in beroep gingen, vervielen alle voorwaarden die bij het vonnis van de politierechtbank hoorden.

De machteloosheid en verontwaardiging bij de familie en vrienden van Saar zijn groot. Vandaar dat zij nu via de pers hun stem willen laten horen. “Slachtoffers worden bij het gerecht te weinig gehoord,” aldus het trieste besluit.

(EV – Foto EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier