CWRM-infopunt in Ieper niet open tijdens herdenkingsweekend

"We stonden zeker 20 minuten aan de deur en zagen jammer genoeg niemand, net zoals de vele anderen die aan de deurklink trokken." © foto DS
Redactie KW

Met het herdenkingsweekend van WO I is ook het Coming World Remember Me-project in het provinciaal domein De Palingbeek een druk bezochte plaats.

De parking staat afgeladen vol met kampeerwagens en auto’s. Groot is onze verbazing als we een gesloten deur aantreffen in het infopunt van CWRM. Dat is ook het gevoel van Stefan Govaerts en Ingrid Beckers die, net als zoveel andere bezoekers, speciaal naar hier gereden zijn. Stefan:

“We komen uit Tessenderlo, waar ik schepen (CD&V) ben van Milieu en Ruimtelijke Ordening alsook provincieraadslid. We wilden zo’n ambassadeurskistje kopen, want mijn vrouw heeft zeker zes dergelijke beeldjes gemaakt. Nu blijkt dit infopunt, uitgerekend in het herdenkingsweekend bij uitstek, gesloten te zijn. We kunnen begrijpen dat er iets onverwachts gebeurd is, maar kleef dan een mededeling aan de ruit met de reden of tijdstip van terugkeer. Of voorzie vervanging, want dit is echt een gemiste kans. We hebben die 180 km dus jammer genoeg voor niets afgelegd. Al is dat misschien wel iets te straf uitgedrukt, want we hebben intens genoten van de wandeling en het uitkijkpunt. Het is inderdaad een heel indrukwekkend kunstwerk van een kunstenaar van bij ons. Morgen terugkeren zal niet lukken, want ik moet in eigen stad aanwezig zijn op een herdenkingsplechtigheid. We keren dus met een goed gevoel, maar met lege handen terug en hopen dat we nog zo’n kistje op de kop kunnen tikken.”

(DS – foto DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier