Culinaire tocht telt zeven gangen in Waregem en Anzegem

Filiep Vaernewyck en Marc Verplaeste van Initiatief Waregem. © DJW
Redactie KW

De vereniging Initiatief Waregem is met haar culinaire avondlijke wandeltocht van zaterdag 23 maart aan de elfde editie toe. Net zoals de vorige is het ook nu zaak er vlug bij te zijn en zich in te schrijven voor het evenement dat altijd al lang op voorhand is volzet.

“Dit jaar start de tocht aan het Sint-Vincentiusinstituut in Anzegem“, dixit organisator Marc Verplaetse. “Dan gaat her richting Waregem, langs rustige wegen. Let wel: het is een avondwandeling. Daarom is het nodig dat elke deelnemer zichtbare kledij draagt. Een zaklamp is zeker geen overbodige luxe. Onze vereniging biedt zelf fluorescerende armbandjes aan. Dat is allemaal nodig voor de veiligheid onderweg. Zoals elk jaar hebben wij ook nu weer een origineel parcours uitgetekend.”

Omdat het aantal deelnemers beperkt is tot driehonderd is het zeker nodig om tijdig in te schrijven. Het liefst zelfs zo vlug mogelijk, zodat Initiatief Waregem zich goed kan voorbereiden op het evenement en voor het menu onderweg de vele ingrediënten te bestellen.

“De verkoop van de tickets verloopt altijd heel vlot. Momenteel is de tocht, die acht kilometer lang is, nog niet uitverkocht”, aldus Filiep Vaernewyck. “Maar dat zal allicht niet lang meer duren. De wandelaars krijgen onderweg van Anzegem naar Waregem op verschillende locaties of stopplaatsen een menu van in totaal zeven gangen aangeboden. Deelnemen kost 22 euro per persoon, voor kinderen en jongeren tot en met 12 jaar is het 11 euro per persoon. Uiterste inschrijvingsdatum is 16 maart. Zoals bij de vorige edities gaat de opbrengst ook nu weer naar de Waregemse Ziekenhuisclowns.” (DJW)

Inschrijven: website van Initiatief Waregem en het bestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier