Crowdfunding voor Educatieve Bierjagers in Izegem

© Frank
Redactie KW

Freddy Debels, alias Wacho, werkt aan een gloednieuw boek ‘De Educatieve Bierjagers’. “Het is niet het zoveelste boek dat bieren of brouwerijen de hemel in prijst, maar een werk waarin mensen die de biercultuur hoog in het vaandel dragen hun verhaal doen”, zegt hij. Om het uit te kunnen geven, loopt een crowdfundingactie.

“Geen tijd, geen goesting en geen geld: dat is wat ik telkens antwoord als mensen me voor de zoveelste keer vragen of ik een eigen bier zal brouwen”, lacht Wacho. Een eigen boek, dat ziet hij wel zitten. En om het probleem van een startkapitaal voor de uitgave van het werk te omzeilen, wordt er een crowdfunding opgestart. “Het samenstellen van het boek is een gevolg van een uitdaging van biersommellier, -auteur, -gids en thuisbrouwer Belinda Eelbode om binnen de twee jaar een boek uit te brengen.”

De uitdaging lijkt tot op heden te lukken. Drie kwart van het boek heeft al vorm gekregen. “Ik laat in ‘De Educatieve Bierjagers’ een 50-tal bierfanaten aan het woord. Ze doen stuk voor stuk hun verhaal over hun passie. Een biografie en foto’s maken de items compleet.”

Wacho is niet aan zijn proefstuk toe op vlak van schrijven. Zijn Bierbrief, een mix van nieuwtjes en ervaringen uit de bierwereld, belandt op gezette tijdstippen in ruim 4.500 mailboxen. Maar nu is het dus tijd voor een echt boek. Wie wil steunen kan een bijdrage leveren op rekening BE68 0636 5144 2234. Wie 30 euro stort krijgt meteen het boek, gesigneerd en mét een verrassing inbegrepen, thuisgestuurd.

(MI)

Info over de crowdfunding vind je op www.debierjagers.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier