Crowdfunding Sprotje levert steun op voor 10 dierenasielen en andere organisaties

Redactie KW

De commotie rond kitten Sprotje nam de voorbije dagen zo’n vormen aan dat dierenartsenpraktijk Overleie besliste om woensdag een persconferentie te organiseren waarop Michel Vandenbosch van GAIA aanwezig was. Joshua Dutré en Valérie Huvaere verzorgen Sprotje en startten een crowdfunding die nu al meer dan 13.000 euro opbracht.

Sprotje herstelt goed, hoewel de verwondingen zwaarder zijn dan oorspronkelijk vastgesteld. De kosten zullen dan ook hoger uitdraaien dan de 500 euro die vooropgesteld werd. “Op de dader hoeft alvast niet gerekend te worden want toen Valérie hem daarover aansprak, heeft hij haar brutaal afgewezen. Hij toonde absoluut geen berouw of spijt”, vertellen Joshua en Valérie. “Wij betreuren ten zeerste hoe deze daad van sympathie is moeten ontstaan, maar zijn wel blij dat we hierdoor heel wat goede doelen en dieren kunnen helpen. Sommige mensen smeekten ondertussen om Sprotje te mogen adopteren, maar we hebben al beslist wie het wordt.”

Crowdfunding Sprotje levert steun op voor 10 dierenasielen en andere organisaties

De goede doelen en vzw’s aan wie Joshua en Valérie het geld beloofd hadden, waren allemaal present. Rata’s Animal Shelter uit St-Niklaas dat net na het voorval Joshua en Valérie wou steunen met geld, kreeg nu zelf 1000 euro. Kregen ook 1.000 euro: de vzw’s Katimoe uit Menen, Sociale Dierenhulp uit Ooigem, Kat zoekt thuis Brugge en Gent, Folyfoot uit Waregem, Azura uit Oostende, Animal Trust uit Melle, Blutskatjes uit Buggenhout en dierenasiel de Grensstreek uit Rekkem. Dierenasiel Leiestreek uit Zwevegem tenslotte kreeg 2.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=Gha4uJ3qRMs

Indien er nog geld binnenkomt, zal dit uiteraard ook aan goede doelen toegewezen worden. Daarnaast zal dierenartsenpraktijk Overleie een deel van het geld gebruiken om, samen met de stad Kortrijk en dierenrechtenorganisatie GAIA, een gerechtelijke procedure te starten. De dader riskeert nu een gevangenisstraf van maximum zes maanden en een geldboete van 3.000 euro.

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA, kwam Joshua en Valérie een hart onder de riem steken: “Hopelijk talmt het parket niet te lang na de klacht die werd ingediend. Joshua en Valérie mogen daarbij rekenen op de steun van de stad Kortrijk en onze organisatie. Wanneer het te lang duurt, zullen wij ons burgerlijke partij stellen. En hopelijk zorgt dit dan voor een precedent.”

(DV – Foto/Video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier