Creabeurs Bis-Arts is de opvolger van Homemade with Love in feestzaal De Post in Tielt

De dames van Bis-Arts met v.l.n.r. Ellen Goethals, Ille Danneels en Cindy Wielfaert. © SDT
Redactie KW

Drie dames hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren op zaterdag 2 en zondag 3 maart Bis-Arts, een creabeurs en pop-upevent voor 30 creatievelingen. Het evenement vindt plaats in de gezellige feestzaal De Post in de Beernegemstraat in Tielt en wordt georganiseerd door Ellen Goethals, Cindy Wielfaert en Ille Danneels.

De creabeurs Bis-Arts is de opvolger van Homemade with Love, een beurs voor creatieve mensen, die zelf dingen maken en dat met heel veel liefde doen. Die beurs werd vorig jaar georganiseerd door Cindy Wielfaert en Ellen Goethals in de cafetaria van de Watewy in Tielt. Het bleek een ongelofelijk succes te zijn en de dames waren er meteen van overtuigd om het evenement opnieuw te organiseren.

Alleen moesten ze een grotere locatie vinden en konden ze wel iemand extra in het team gebruiken. Zo kwam Ille Danneels van Point de Vie erbij. Zij nam vorig jaar zelf ook al deel aan de beurs Homemade with Love en twijfelde dan ook niet om Ellen en Cindy te helpen met de organisatie van Bis-Arts. Samen gingen de drie dames op zoek naar een locatie, waar vooral een gezellige en familiaire sfeer moest hangen.

30 deelnemers

“Feestzaal De Post in Tielt is daarvoor de ideale locatie”, aldus Ille Danneels. “Voor ons is het heel belangrijk dat de standhouders op de beurs creatief en origineel uit de hoek kunnen komen. Bovendien gingen we vooral op zoek naar deelnemers uit Tielt. Er was heel veel interesse van creatieve mensen. Uiteindelijk hebben we 30 deelnemers moeten selecteren. Dat is echt wel het maximum op die locatie.”

Als aanvulling op die 30 standen zullen er buiten foodtrucks aanwezig zijn, waar de bezoekers een hapje kunnen eten. “We willen de gezelligheid van binnen doortrekken naar buiten. Foodtrucks zijn daar de perfecte manier voor. Daarnaast is er binnen een bar voorzien, die de hele dag open is.”

Workshop

Op de beurs zullen de standhouders hun creaties tonen aan de deelnemers. Sommige standhouders zullen ook tonen hoe ze hun kunstwerkjes realiseren. Bovendien zal er ook een workshop georganiseerd worden door KKF&CO, waarbij kinderen snoeptaarten kunnen maken. KKF&CO is een initiatief van medeorganisator Cindy en zamelt geld in voor het Kinderkankerfonds. Wie de standhouders zijn, zal geleidelijk aan door de drie organisatoren bekendgemaakt worden op Facebook. “Op die manier willen we de nieuwsgierigheid bij de bezoekers opwekken en kunnen we het toch nog een beetje spannend houden”, aldus Ille.

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart vanaf 10 uur is iedereen dus van harte welkom op Bis-Arts in feestzaal De Post, Beernegemstraat 51 in Tielt. Er is voldoende parkeergelegenheid en bovendien is de toegang gratis.

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier