Coppa Grinta over Desselgemse tocht: “DDW Classic niet te missen toertocht”

De Desselgemse Wielertoeristen zetten zich tijdens het paasweekend in voor Kom op tegen Kanker. © gf
Redactie KW

De toertocht DDW Classic van de Desselgemse Wielertoeristen wordt in 2019 voor het eerst opgenomen in de Coppa Grinta. Dat is een lijst van niet te missen toertochten in Vlaanderen die het wielersportmagazine Grinta opstelt. “Een hele eer”, vinden organisatoren en DDW-bestuursleden Maarten Dewaele en Wim Beeuwsaert.

Het magazine Grinta zorgt ieder jaar voor een uitgebreide fietskalender met alle toertochten in Vlaanderen, maar staat tevens in voor een opsomming van de beste toertochten. Dat zijn fietsactiviteiten die uitblinken in sfeer, parcours, bevoorrading en nevenactiviteiten. In 2019 valt ook de DDW Classic die eer te beurt. Ook onder meer KBK Cyclo in Kuurne, Klassieker van het Goede Doel in Zulte en Peugeot-Classics Vandecasteele in Kortrijk zijn opgenomen in het lijstje en zijn toertochten die je ab-so-luut moet fietsen in 2019, aldus Grinta.

Bestuursleden Maarten Dewaele en Wim Beeuwsaert, die samen met een heel team de toertocht op poten zetten, vinden de eervolle vermelding in Grinta wel fijn. “Op 20, 21 en 22 april 2019 gaat de 15de editie van DDW Classic door, een jubileumeditie, wat het des te plezanter maakt om een goede organisatie genoemd te worden”, zegt Wim. Maarten vult aan: “We doen ook ons uiterste best om de deelnemers een fijne dag te bezorgen, er zijn ruime bevoorradingen, het parcours wordt duidelijk bewegwijzerd, achteraf kan je nog iets drinken in de Arrivée DDW en ga zo maar door”, zegt hij.

Jubileumeditie

De jubileumeditie gaat trouwens voor het eerst drie in plaats van twee dagen. “Doordat het dan paasweekend is, kunnen we nu op zaterdag, zondag en maandag fietsliefhebbers ontvangen”, zegt Wim. “Deelnemers kunnen dan genieten van extra fietsplezier, zowel de cyclo als de mountainbike, en voor ons betekent dat nog meer bekendheid als fietsevenement. Dubbel gewonnen”, aldus Maarten.

Ook nieuw is dat een deel van de opbrengst geschonken zal worden aan Kom op tegen Kanker. “We hebben niet enkel een hart voor onze fiets, maar ook over het goede doel”, lacht Maarten. “Tijdens het Hemelvaartweekend gaat de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker door, een fietsevenement voor het goede doel, dus we wisten al snel waarvoor wij wilden doneren. Hopelijk kunnen we ook een mooi bedrag schenken”, besluit Maarten. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier