Confetti verboden tijdens carnavalsstoet in Lichtervelde… maar gasboetes komen er niet

Dit jaar dus geen confetti tijdens de carnavalstoet van 't Vlot en Het Beverbos. Inzet: de bewuste brief. (Foto Kurt) © Kurt Desplenter
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Kinderen die meestappen in de carnavalstoet van basisscholen ‘t Vlot en het Beverbos op 9 februari en met confetti gooien, riskeren dan toch geen gasboete. Eerder deze week was daar onduidelijkheid over na een brief van ‘t Vlot. Toch vraagt het gemeentebestuur om geen confetti te gooien.

Basisscholen ‘t Vlot en Het Beverbos organiseren op vrijdag 9 februari voor het eerst gezamenlijk een carnavalstoet, waar dat voordien dus apart gebeurde. De ouders van de leerlingen van ‘t Vlot werden ingelicht door middel van een brief.

Daarin staat ook te lezen dat het niet langer toegelaten is om confetti op straat te gooien tijdens de stoet. “De politie laat weten dat er een gaswetgeving in de gemeente van kracht is waarin staat dat met confetti gooien niet kan daar dit een vorm van sluikstorten is met gasboetes tot gevolg”, staat letterlijk te lezen in die brief. Met heel wat verontwaardigde reacties op Facebook tot gevolg.

Confetti verboden tijdens carnavalsstoet in Lichtervelde... maar gasboetes komen er niet

Het gemeentebestuur wenste enkel te reageren via een persbericht. “We wensen de samenwerking tussen beide scholen toe te juichen”, luidt het. “Dit in het kader van de verkeersveiligheid van onze kinderen, wat voor ons een prioriteit is.”

Over de confettikwestie houdt het gemeentebestuur het erg kort. “Ten gevolge van misleidende communicatie rond de gas-wetgeving werd er beslist om geen confetti te gooien. Na overleg wordt dit standpunt aangehouden.”

Conclusie? De kinderen mogen geen confetti gooien. Maar wie dat wel doet, riskeert géén gasboete. Er bestaat immers simpelweg geen gasreglementering rond het gooien van confetti. Bovendien kunnen alleen jongeren ouder dan 16 een gasboete krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier