Comedy Night Driekart uit Torhout steunt het goede doel

Samen met Stéphanie Van Den Heuvel van Hostellerie 't Gravenhof een bestuursdelegatie van Driekart die de Comedy Night organiseert : van links naar rechts Jürgen Soete, Anton Kerkhofs en Wim Verplancke. © Foto JS
Johan Sabbe

Al voor de twaalfde keer pakt de vzw Driekart met een Comedy Night uit. Die heeft pas op zaterdag 9 maart om 20 uur in Hostellerie ‘t Gravenhof plaats, maar de kaartenverkoop is al volop aan de gang. De tickets vliegen trouwens de deur uit, dus is het gevaarlijk om lang te wachten met kaartjes kopen. “Onze avondvullende comedyshow geniet intussen naam en faam in de brede regio”, zegt voorzitter Jürgen Soete.

De vier bestuursleden van Driekart – naast Jürgen ook Kenneth Deroo, Anton Kerkhofs en Wim Verplancke – hebben het voorbije jaar menig optreden van comedians bijgewoond om een affiche samen te stellen die naar traditie een mix is van bekende namen en ontluikend talent. Treden straks in Torhout op: Joost van Hyfte, Amelie Albrecht, Piv Huvluv, Hans Cools en MC Stefaan De Winter. Zij moeten voor heerlijke stand-upcomedy zorgen.

Voor Saying Goodbye

“De opbrengst van de activiteiten die we organiseren, schenken we met Driekart jaarlijks aan verenigingen of organisaties die het geld goed kunnen gebruiken”, aldus Jürgen Soete. “Zo konden we met onze vzw de voorbije jaren al meer dan 15.000 euro cadeau doen, wat toch niet weinig is.”

“Dit jaar is ons goede doel Saying Goodbye. Dat is een vrijwilligersvereniging die zich inzet voor kinderen, jongeren en volwassenen die recent of in een verder verleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Saying Goodbye organiseert voor hen allerhande activiteiten waarbij lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten in een open, vriendelijke en ongedwongen sfeer. Ze kunnen ook rechtstreeks met mensen van de vereniging chatten of ze kunnen indien gewenst gratis de zogenoemde Lotgenotenlijn bellen. Voor wie een dierbare verliest, stort de wereld in elkaar. De weg naar hulpverlening vinden, loopt evenwel niet altijd van een leien dakje. Wie te maken krijgt met een verlieservaring weet vaak niet waar hij of zij terechtkan voor hulp bij het verwerkingsproces. Dan springt Saying Goodbye in de bres. Dat is heel waardevol.”

Deelnemen aan de Comedy Night betekent met andere woorden niet alleen genieten van een onbezorgd avondje humor, maar ook een project steunen dat treurende en/of lijdende medemensen een hart onder de riem steekt.

Al kaarten de deur uit

“We twijfelen er niet aan dat onze comedyshow weer een volle zaal zal lokken”, vervolgt Jürgen. “Nu al zijn meer dan de helft van de kaarten de deur uit. De toegang is vanaf 19 uur mogelijk, al starten de optredens pas om 20 uur. De tickets kosten 15 euro en zijn te koop via www.driekart.be.”

De vzw Driekart – met de Drie van Driekoningen en de art van artistiek – groepeert een aantal vrienden die zich vanuit de wijk Driekoningen op een artistieke manier willen inzetten voor het organiseren van leuke events. Er worden goede doelen gesteund, waarbij de bestuursleden zich doorgaans sterk betrokken voelen. Vroeger hadden de Comedy Nights in zaal De Biekorf op de wijk Driekoningen plaats, maar sinds vorig jaar is er verhuisd naar Hostellerie ‘t Gravenhof in de Oostendestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier