Comedian en tv-maker Jens Dendoncker wordt gezicht van Epilepsie Liga

06/12/17 om 09:21 - Bijgewerkt om 10:26

Dat maakte de presentator van 'Hoe zal ik het zeggen' dinsdagavond bekend bij Van Gils & Gasten.

Comedian en tv-maker Jens Dendoncker wordt gezicht van Epilepsie Liga

© Hoe zal ik het zeggen?

Jens Dendoncker tekende voor een van de verrassingen in het tv-najaar, met het fel gesmaakte verborgen camera-programma van Shelter: 'Hoe zal ik het zeggen?'. Maar dinsdag was de comedian te gast bij Lieven Van Gils om zijn ambassadeurschap voor de Epilepsie Liga bekend te maken.

Jens Dendoncker wil met zijn engagement het taboe en de onwetendheid rond de aandoening doorbreken. Hij lijdt zelf aan epilepsie en getuigde daarover intussen al vaker in de media, onder meer ook tijdens zijn passage in De Slimste Mens ter Wereld. Ondanks het feit dat de aandoening een serieuze impact heeft op je leven, bewijst het parcours van Dendoncker dan je ook met de ziekte heel wat kan bereiken.

De Epilepsie Liga is een vzw die het welzijn van mensen met epilepsie wil bevorderen. De Liga ontvangt geen structurele financiële ondersteuning en moet het dus rooien met externe steun. Jens Dendoncker hoopt dat hij als gezicht van de Liga een steentje kan bijdragen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!