Collega's Kenneth Neyt organiseren herdenkingsrit naar plaats van ongeval

21/12/17 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:51

Ze zullen samen fietsen naar de plaats waar hij om het leven kwam. "Er is geen betere manier om hem te eren dan iets sportiefs", klinkt het.

Collega's Kenneth Neyt organiseren herdenkingsrit naar plaats van ongeval

Met een vijftigtal fietsers vertreken ze woensdag van op de parking van het bedrijf Dana in Brugge. Samen zullen ze tot in Markegem rijden. Daar kwam hun collega Kenneth Neyt (40) uit Assebroek in april tijdens een trainingsrit om het leven. Ter plaatse willen zijn collega's een bloemstuk neerleggen om hem te herinneren.

Het bedrijf heeft een eigen fietsgroep. Ook Kenneth deed in de winter regelmatig mee met een trainingsrit. "Hij was een zeer graag geziene collega", zegt Marc Nachtegaele (56), één van de organisators. "Hij had op verschillende plaatsen in het bedrijf gewerkt en kende er dus ook heel wat mensen."

Het nieuws kwam op het bedrijf in april dan ook heel hard aan. Kenneth was bezig aan zijn laatste training voor het Belgische kampioenschap voor teams toen hij op zijn koersfiets werd aangereden. De klap was zo hevig dat hij aan zijn verwondingen overleed.

Delen

Hij zou het zelf zo gewild hebben en zou zeker mee gereden hebben als dit voor een andere collega was

Om hem te eren organiseren zijn collega's nu een herdenkingsrit. "Hij zou het zelf zo gewild hebben en zou zeker mee gereden hebben als dit voor een andere collega was", zegt Marc. "Ik merkte vanuit het bedrijf dat er ook heel wat steun kwam voor het initiatief, zowel van de collega's als van de directie. We moeten nu enkel hopen op goed weer zodat het kan doorgaan."

Marc rekent op een vijftigtal fietsers. Andere collega's zullen met de auto naar Markegem trekken. Daar zullen ook Kenneths ouders en vriendin zijn. Zijn broer zou zelfs mee fietsen met de collega's. "We hebben een 3D print gemaakt van een TE50 transmissie met daarop een tekst voor hen", zegt Marc. "Dat is een transmissie waar Kenneth vele uren werk in stak. Hij was een uitstekende ontwerp engineer. Het is de bedoeling dat we dat daar aan hen overhandigen."

(TL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!