Claudine steekt reumapatiënten een hart onder de riem op Ostend Night Run

Claudine Goyens. (Foro FRO)
Redactie KW

Claudine Goyens (45) heeft een zware reumatische aandoening waardoor ze haar hobby’s – lopen en volleybal – heeft moeten stopzetten. Ze kan ook niet meer werken, maar ze wil niet bij pakken blijven zitten. Ze weet nog niet of ze zelf zal kunnen lopen, maar de 7 km van de Ostend Night Run zal ze zeker afstappen. Met haar initiatief Run To Connect heeft ze al 70 vrijwilligers warm gemaakt.

“Op 22 september zal ik samen met een groep enthousiaste lopers en gesteund door supporters deelnemen aan de Ostend Night Run”, vertelt Claudine. “Tijdens het lopen zullen we de Europese campagne ‘Don’t delay, Connect today’ van de EULAR (Europese liga tegen reuma) promoten. Deze campagne heeft als doel meer bekendheid te geven aan reumatische aandoeningen en meer bewustzijn te creëren over het belang van een vroege diagnose.”

“Met ‘Don’t Delay, Connect Today’ wil de EULAR duidelijk maken dat mensen hun doktersbezoek niet mogen uitstellen, wanneer ze gewrichtsklachten, extreme vermoeidheid of spierpijnen voelen. Reumatische aandoeningen kunnen blijvende schade aanrichten wanneer de diagnose te laat wordt gesteld. Wanneer je er op tijd bij bent, kunnen de juiste behandelingen vroeg gestart worden om erger te vermijden. Zo kunnen mensen met reuma een vrij normaal leven leiden. Tijdens de Ostend Night Run zullen we deze campagne zichtbaarheid geven door met unieke T-shirts met het logo ‘Don’t Delay, Connect Today’ te lopen.”

Bergen beklimmen

Deze uitdaging is voor Claudine een persoonlijke uitdaging. “Ook ik heb een reumatische aandoening, waarvan de diagnose tien jaar geleden werd vastgesteld. Gezonde organen worden door de ziekte aangetast. Ik ben soms erg ziek en heb veel pijn. Zo heb ik het lopen al 7 jaar geleden moeten stopzetten. Het was altijd mijn passie. Nu wil ik het opnieuw proberen. Ik wil graag met deze uitdaging mensen inspireren. Welke calvarieberg ze ook moeten beklimmen in het leven, ze kunnen steeds in connectie blijven met hun dromen en de dingen die ze graag willen doen.”

Claudine Goyens wil met haar initiatief een krachtige boodschap de wereld insturen en dat zal ongetwijfeld voor veel reumapatiënten ook een grote steun betekenen. Verdere info of hoe je de actie kunt steunen, staat op de blog ‘Wolf and the City’. (https://www.facebook.com/wolfandthecity.blogspot.be/) (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier