Circuit voor Racing Club Roeselare klaar

Het bestuur van RCR met schepen Nathalie Muylle en projectleider Bram Verheyde. (foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het nieuwe circuit van Racing Club Roeselare werd officieel geopend. Voortaan racen de telegeleide wagens vlakbij de autosnelweg E403. Derde keer goede keer voor de vereniging. “Hier zitten we echt perfect en kan niemand klagen over mogelijke geluidshinder”, aldus voorzitter Remo Wyffels.

Voor de derde keer in haar ruim vijfendertigjarig bestaan heeft Racing Club Roeselare, de vereniging waarvan de leden gepassioneerd zijn door telegeleide auto’s, een nieuw circuit. De voorbije jaren huisde de club langs de Leopold III-laan. Sommige buren klaagden er over geluidshinder. “Doordat de grond er gesaneerd moest worden gingen we op zoek naar een oplossing voor de hondenclub, de schietclub en Racing Club Roeselare. Inmiddels hebben we voor alle drie de verenigingen een oplossing gevonden”, aldus schepen Nathalie Muylle (CD&V).

Autosnelweg buffer

Terwijl de hondenclub en de schietclub nu een nieuw onderkomen hebben in de Iepersestraat, vond de stad een terrein langs de Kachtemsestraat voor de autoliefhebbers. Daar werd de voorbije twee jaar een gloednieuw parcours gebouwd voor Racing Club Roeselare. De stad investeerde 500.000 euro in het nieuwe circuit. “We zitten hier fantastisch goed. De autosnelweg vormt een buffer. Van enige geluidshinder kan hier geen sprake zijn. We zijn de stad heel dankbaar. De samenwerking om een nieuwe site voor ons te vinden verliep optimaal”, aldus voorzitter Remo Wyffels.

Buitenlandse interesse

Het nieuwe circuit is 340 meter lang en vijf meter breed. Slechts drie clubs in ons land beschikken over een dergelijke accommodatie.

“Het circuit is iets moeilijker dan het vorige. Liefhebbers van uit Duitsland, Frankrijk en Engeland toonden al interesse om hier met hun wagentjes te komen rijden. Over twee weken organiseren we hier onze eerste wedstrijd. In totaal zullen we dit jaar een achttal wedstrijden organiseren.” Racing Club Roeselare telt momenteel 110 leden. (BF)

Meer informatie omtrent de werking van de vereniging is te vinden via de website www.racingclubroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier