Cirao na 22 jaar opnieuw in Waregem Expo

Een sfeerbeeld uit de jaren '90 van feestvierders in het toenmalige Cirao. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 15 september organiseert Nasty Mondays een Dance Hall-reünie van het voormalige Cirao in Waregem Expo. Tussen 22.30 uur en 6 uur ‘s morgens kunnen feestvierders zich opnieuw uitleven op de elektronische beats uit de jaren ’90.

Begin de jaren ’90 zakten feestvierders van tot in het buitenland naar de Marcel Windelsstraat af om er zich te gaan uitleven op de vele elektronische beats uit de tijd van toen. Als pionier van de programmering van elektronische muziek, stond Cirao zelfs op de lijst van de ‘Legendary Belgian Clubs’, met een aanbod van zowel nationale als internationale dj’s die wekelijks draaiden in een overvolle club.

In 1996 werden de deuren van Cirao definitief gesloten en vestigde het confectiebedrijf Balko zich in het pand. Maar na meer dan twintig jaar werd besloten om een ‘Cirao Dance Hall Reunion’ te laten plaatsvinden in Waregem Expo. Zo kan iedereen met de nodige nostalgie terugblikken op deze gouden tijden. Naar line-up toe werd gekeken naar artiesten die vandaag de dag ook het geluid van die tijd kunnen terugbrengen. Daarnaast zijn ook gast-dj’s van toen aan het werk om het ‘Cirao’-gevoel helemaal te laten herbeleven. 100% Isis, Phi Phi, Steve Cop, Fred Nasen, Laurent Warin, Johan, MD en Malik B zijn van de partij achter de draaitafel.

Lasershow

De organisatie Nasty Mondays heeft kosten noch moeite gespaard om de feestgangers op 15 september terug in de nineties te droppen, met een daarbij horende geluids-, licht- en lasershow. Als kers op de taart zullen ook dansers voor het nodige entertainment zorgen. Om geen overvolle zalen te creëren, zal niet de volledige capaciteit van de hallen worden benut en kunnen feestvierders ontspannen in gezellige hoekjes. Een foodtruck zal de hongerige magen spijzen. Er is ook een viparrangement met een speciaal ingerichte vipruimte. (BC)

Tickets voor het evenement zijn in voorverkoop te verkrijgen aan 15 euro, voor een viparrangement tel je 45 euro neer. Je kan ze bestellen via de website www.cirao.be/tickets, in Fnac of Brooklyn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier