Cineast Marc Desmet is Figuur van het Jaar in Zwevegem

09/01/18 om 21:49 - Bijgewerkt om 21:47

Dinsdagavond werd door een delegatie van de pers en de mensen van het Willemsfonds, de Figuur van het jaar gekozen. De keuze viel op Marc Desmet uit Heestert. Hij maakte de langspeelfilm 'Opa'.

Cineast Marc Desmet is Figuur van het Jaar in Zwevegem

Het was al de 35ste keer dat het Willemsfonds de 'Figuur van het Jaar' koos. Al vele jaren krijgen ze daarbij de medewerking van de Zwevegemse persmensen.

Vooraf werd uit een lijst van 22 mensen die in aanmerking kwamen, een shortlist gemaakt van 10 kandidaten. Deze namen werden dinsdagavond aan de jury voorgelegd die in een geheime stemming de uiteindelijke winnaar koos.

In een eerste stemronde werden de drie finalisten vastgelegd. Het waren Marc Desmet, Moen Feest en Ruth Vandenborre.

In de tweede ronde gingen de meeste stemmen naar Marc, die dus 'Figuur van het jaar 2017' werd. Op de tweede plaats eindigde Ruth Vandenborre, die te voet naar Compostella trok en zo bijna 15.000 euro kon inzamelen voor het goede doel. De mensen achter Moen Feest kunnen terugblikken op een prachtige organisatie met optredens van o.a. K3, Natalia, Café Flamand, Regi en nog zoveel andere. Goed dus voor een derde plaats.

Marc Desmet, die de film Opa draaide, droeg de titel op aan alle medewerkers aan de film. De avant-première van de film was eind november. Hij werd heel positief onthaald. Vanaf 10 januari is hij te zien in Kinepolis Kortrijk.

(GVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!