Cindy (41) op stage naar Zambia: "Mijn gezin drie maanden missen wordt het moeilijkst"

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 10:32

Op woensdag 7 maart vertrekt studente vroedkunde Cindy Casier richting Zambia om er drie maanden stage te lopen in het St. Francis Hospital in Katete waar jaarlijks zo'n 2.000 bevallingen plaats vinden. Evident is dat niet, want de Kuurnse moet haar man en vijf kinderen noodgedwongen missen.

Het jaar is amper begonnen, maar nu al is duidelijk dat 2018 voor de Kuurnse Cindy Casier en haar gezin heel bijzonder wordt. Tussen het studeren voor de komende examenperiode door, bereidt de mama van vijf immers haar stageperiode in het Afrikaanse Zambia voor. Ze is een van de ruim vijftig studenten verpleeg- en vroedkunde van Vives Kortrijk die naar het buitenland trekt. "De kers op de taart van onze opleiding", glimlacht Cindy (41). "Samen met mijn medestudente vroedkunde Ine Berghman (25) uit Izegem en twee andere studentes verpleegkunde vertrek ik op 7 maart naar Katete, een stadje in het oosten van het land."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!