Christophe reist Europa rond op zoek naar spookhuizen

22/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 11:49

If there's something strange in your neigbourhood, who you gonna call? Ghostbusters! Of misschien bel je toch maar beter Christophe Lefebvre alias Mister C, een avonturier met een fascinatie voor stadslegenden en hardnekkige mythes. De onversaagde Lauwenaar deinst er niet voor terug om ter plekke te gaan uitzoeken in hoeverre volksverhalen over verborgen schatten en verlaten spookhuizen kloppen.

Christophe daalde af in de macabere catacomben van Parijs, dwaalde rond op het beklemmende Italiaanse eiland des doods Poveglia, verschalkte op Cyprus Turkse wachtposten rond de zwaar bewaakte verboden wijk Varosha en speurde nabij de Pools-Tsjechische grens naar een verdwenen trein volgestouwd met Nazi-goud. "Maar één van de meest avontuurlijke zaken die ik ooit beleefde, speelde zich af op amper een kwartier rijden van hier. Onder de stad Rijsel bevindt zich een labyrint met 400 km tunnels en gangen. De legende wil dat er in die chaotische gangenstelsels nabij een ondergronds blauw meer een schat van 400.000 mark verborgen ligt, die ooit toebehoorde aan Jan Zonder Land en die moest dienen om...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!