Christof Laperre en Elke Timperman winnen eerste parochianenkoers op de Bosmolens

Redactie KW

Voor de allereerste keer werd in het vierdaagse feestprogramma van de Bosmolens Izegem een parochianenkoers voorzien op zaterdagavond.

Volgens organisator Wim Toebat was de eerste editie alleen bestemd voor Izegemnaren, maar toen er slechts twintig inschrijvingen binnen kwamen werd de koers opengezet voor iedereen zodat een leuk peloton van vijftig man aan de start kwam.

Er werd gekoerst in drie reeksen namelijk de + 45 jarigen, de -45 jarigen en de dames. Voor iedere deelnemers was er een aandenken. Het werd een soort alternatieve koers waarbij een deel van de koers achter solexen gereden werd. Er stond enorm veel publiek langs het parcours en geregeld werden koersbidons uitgeworpen met binnenin leuke verrassingen.

De koers verliep rimpelloos zonder valpartijen. Bij de mannen werd het pleit gewonnen door Christof Laperre uit Rumbeke en bij de dames door zijn vriendin Elke Timperman (28 jaar). Bosmolenaar Nico Vanhove was de winnaar bij de + 45. Op de foto de winnaars van de eerste parochianenkoers op de Bosmolens.

(CLY-foto Julien CLUYSE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier