Christa Vansteenkiste toont zich als echte rapster #VANRSL

03/08/18 om 07:06 - Bijgewerkt op 01/08/18 om 18:10

Roeselaars talent is te vinden in alle leeftijden. Wat te denken van Christa Vansteenkiste uit de Sneyssensstraat die plots de rapperswereld heeft ontdekt en haar rap-exploten deelt op Youtube ? Wij vonden een echte 'rappers delight' in het Rodenbachkwartier.

Christa Vansteenkiste toont zich als echte rapster #VANRSL

Christa Vansteenkiste is van plan om nog meer te rappen over Roeselaarse toestanden. © (Foto PS)

Christa Vansteenkiste is een geboren en getogen Roeselaarse en deze dame werkt als kinderverzorgster in het MPI van het Sterrebos. "Mijn allereerste rappersliedje heb ik, samen met een collega, gebracht op een feestje van een collega die met pensioen ging. Dat viel geweldig in de smaak bij onze collega's. En ook bij mij smaakte dit naar meer. Ik heb altijd graag ludieke gedichtjes geschreven en voorgedragen en een spreekbeurt geven voor een volle zaal is voor mij geen probleem. Ik denk dat ik dat geërd heb van mijn vader. Mijn pa Gilbert heeft lang opgetreden als goochelaar Gilbertino en hij had ook helemaal geen plankenvrees."

Met iPad

"Afgelopen winter heb ik een rap over Roeselare gemaakt. Waarom Roeselare? Omdat het mijn geboortestad is en ik hier nooit zal weggaan en ook omdat ik hier graag en veel rondwandel en veel zaken opsla in mijn geheugen."

"Het opnemen van mijn Roeselaarse rap was niet zo eenvoudig. Ik heb het liedje misschien wel 100 keer gezongen vooraleer ik het met mijn iPad opnam. Naast mijn tablet hingen grote bladen met de tekst op indien ik een black out had gehad. Ik heb het toch een paar keer mogen proberen, ondermeer omdat de telefoon plots rinkelde midden een opname (lacht)."

Delen

"Ik kreeg een T-shirt #VANRSL en daar ben ik trots op"

"Toen het ingeblikt was, ben ik naar de burgemeester gestapt en heb ik hem mijn 'Roeselaarse rap' laten horen. Hij was aangenaam verrast en hij verraste mij ook toen hij zei dat de stad zelf bezig was met een modern stadslied op te nemen. Hij gaf mij prompt een T-shirt #VANRSL en daar ben ik best trots op."

Derde rap

"En nu is er onlangs ook een derde rap: een lied voor de lokale kleinhandelaar. De lokale commerçanten zijn een belangrijke schakel van Roeselare en ik wil die graag eens in de kijker plaatsen. Die mensen hebben een hart voor onze stad en moeten meestal keihard werken om succesvol te worden en dat ook te blijven."

"Of ik nog meer liedjes zal maken ? Ik zou dat wel graag doen en nog liefst zou ik enorm veel Roeselarenaars van alle slag aan mijn zijde hebben. De enige voorwaarde is dat het altijd over Roeselare moet gaan. Ik zou niets kunnen brengen over een stad die niet de mijne is." (Peter Soete)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!