Chris Seynaeve uit Izegem start met nieuwe reeks triatlons

17/03/18 om 08:13 - Bijgewerkt op 16/03/18 om 15:15

'From Zero to Hero': dit staat Chris Seynaeve uit de Tinnenpotstraat op het lijf geschreven. Hij 'schoolde' zichzelf op nog geen jaar tijd om van rokende bourgondiër tot triatleet. En nog geeft hij niet op, integendeel. Hij wil meerdere triatlons afwerken, maar het liefst zou hij daar een goed doel aan koppelen, en dat lukt momenteel nog niet zo goed.

Een ererondje langs de eindmeet durfde Chris Seynaeve niet lopen vooraleer zijn eerste volledige triatlon eropzat, op 23 december vorig jaar. "Ik vreesde dat ik bij het zien van al die mensen die mij opwachtten ik de moed niet meer zou bijeenrapen om de laatste kilometers af te haspelen." Meer dood dan levend liep hij uiteindelijk de meet ter hoogte van de school De Kleine Tovenaar, de voormalige Tinnenpotschool, over. Drie kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon (42,195 kilometer) lopen kruipt in de kleren, vooral voor iemand die nog geen jaar voorheen een bourgondiër pur sang was. Maar het luid applaus en gejuich dat weerklonk en de aanwezigheid van velen hielpen hem snel recupereren. Zo snel zelfs dat hij nog ter plaatse kon meegenieten van het feestje dat voor hem én het goede doel op de speel...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!