Chris Devos exposeert mensen uit Zuid-Afrika

Chris Devos bij een van de foto's waaraan hij met extra elementen een meerwaarde geeft. © DJW
Redactie KW

De nieuwe tentoonstelling in het Koetshuis van park Baron Casier in de Stationsstraat focust op bewoners in Zuid-Afrika. Het is het land waar Chris en Hilde Devos de laatste acht jaar telkens drie maanden overwinteren.

Het resultaat van die ontmoetingen zorgde voor een grote oogst aan foto’s waaruit Chris een dertigtal selecteerde voor zijn eerste expositie in het Koetshuis, die loopt van zaterdag 19 tot zondag 27 mei en elke dag open is van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

“Zelf ben ik al jaren gepassioneerd door fotografie“, aldus Chris Devos. “Tijdens ons verblijf in Zuid-Afrika kreeg ik ineens de ingeving om dit land in beelden vast te leggen. Neen, geen landschappen of zo. Maar wel mensen omdat ik vooral in hen ben geïnteresseerd en ze graag fotografeer in hun natuurlijke omgeving. Daar ben ik enige tijd dan ook mee begonnen. En al vlug had ik heel wat foto’s. Uit een grote stapel selecteerde ik er een dertigtal en laat die nu zien in ‘Mijn Afrika’.”

Aan de foto’s die Chris overhield voor zijn tentoonstelling voegde hij telkens iets toe. De toegevoegde elementen zijn vrij divers: textiel, hout, zelfs bakstenen. Zij zorgen voor een driedimensionaal beeld waardoor de getoonde foto een meerwaarde krijgt en de toeschouwer uitnodigt om er letterlijk in te stappen wanneer hij er voor gaat staan.

Uit de verf

“De toevoegingen geven aan elke foto nog meer context, zoals ik die zie. Daardoor verkrijg je een mixed media waardoor ‘Mijn Afrika’ nog duidelijker uit de verf komt. We verblijven in Zuid-Afrika nooit op dezelfde plek maar reizen via het systeem van Bed&Breakfast. Zowat 70 procent van die B&B’s is overigens gerund door Vlamingen. Doorheen al die jaren hebben wij toch heel wat gezien en gefotografeerd.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier