Chiro Wijtschate vertrekt op kamp na zegen van diaken en missionaris-salesiaan

Voorgangers en Chiroleiders zongen samen het slotlied 'Vrolijke vrienden'. © EF
Redactie KW

In de kerk van Wijtschate was er de zendingsviering van Chiro Wijtschate met leiders, oud-leiders, kookouders, kinderen, jongeren, ouders, grootouders en sympathisanten. Tijdens de viering ging missionaris-salesiaan van Don Bosco José Delporte uit Heuvelland voor, samen met diaken Luc Vandevyver.

Beide voorgangers zijn oud-leerlingen van het Don Boscocollege Kortrijk. José werd geboren in 1942. Na zijn college deed hij zijn noviciaat en filosofie in Leuven. Theologie studeerde hij in Uruguay. Hij werd tot priester gewijd in de kerk van Kemmel in 1978. Daarna vertrok hij terug naar Zuid-Amerika en werd hij missionaris in Paraguay. Sinds 2000 is hij missionaris bij de Indianen in Ecuador. Samen met drie priesters, twee diakens en vele catechisten staat hij aan het hoofd van 22 parochies.

Hij is verbonden met de kinderen via de scholen, de speelpleinwerking en de Chiro en behartigt het jongerenwerk. Onlangs organiseerde José Delporte een jongerencongres met 500 deelnemers. Tijdens de kampviering getuigde hij over zijn jeugdwerk. De jongerenviering werd muzikaal ondersteund door Montecanto. Voorgangers en Chiroleiders zongen samen het slotlied ‘Vrolijke vrienden’.

Tijdens de viering ontving pater José een financiële gift van de Missiekring Wijtschate.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier