Champagnefestival strijkt opnieuw drie dagen neer in Hippodroom in Oostende

14/03/18 om 21:25 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 15:10

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart kan je drie dagen genieten van bubbels aan de Wellingtonrenbaan in Oostende.

Champagnefestival strijkt opnieuw drie dagen neer in Hippodroom in Oostende

In de Hippodroom in Oostende kan je drie dagen genieten van bubbels. © Timothy Demey

De organisatoren van het Champagnefestival hebben reden tot feesten, want ze mogen dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Het evenement begint op vrijdag 16 maart vanaf 17 uur met doorlopende degustaties en catering tot 22 uur. Traditiegetrouw geniet je van sfeervolle livemuziek.

Ruilbeurs voor verzamelaars van capsules

Op zaterdag gaan de deuren van de Wellingtonrenbaan open om 10 uur. Op de eerste verdieping van de Hippodroom komen placomusofielen dan aan hun trekken tijdens de ruilbeurs van champagnecapsules. Wie op voorhand een tafel reserveert, zal op de dag van de ruilbeurs een nummer krijgen. Hiermee doe je tijdens de ruilbeurs mee aan de extra tombola, los van de tombola voor het goede doel.

Een tafel kost 5 euro. Wie reserveert, mag binnen om 9.40 uur. Inschrijven kan via nancy.cattrysse@telenet.be. Je kan ter plaatse betalen. Ook op zaterdag zijn er doorlopend degustaties, catering en livemuziek tot 22 uur.

Ontbijten voor het goede doel

De laatste dag van het evenement loopt van 9 tot 18 uur. Voor 25 euro kan je dan genieten van een champagneontbijt inclusief twee glazen bubbels. Het ontbijt is ten voordele van het Fonds Danick Minne.

Vijf jaar geleden startten enkele geëngageerde Oostendenaars het Fonds. "Bij de start hadden wij vooral aandacht voor de Oostendse kinderen in kansarme gezinnen. Stapsgewijs werden we geconfronteerd met de diversiteit van de maatschappij en in het bijzonder onze stad. Oostende telt meer dan 170 nationaliteiten. In samenwerking met verschillende sociaal-kindvriendelijke organisaties is ieder kind welkom bij het Fonds. Zo dragen wij ook bij aan de integratie vanaf jonge leeftijd. We organiseren evenementen ten voordele van de Oostendse kinderen die niet dezelfde mogelijkheden krijgen in vergelijking met andere leeftijdsgenoten. Met de opbrengst geven we hen iets terug", aldus Danick Minne.

Drie evenementen per jaar

"Ons streefdoel is drie mooie evenementen per jaar organiseren", klinkt het verder bij het Fonds. "In 2017 zijn wij gestart met een nieuwe actie, de inzameling van kinderkledij tot 12 jaar. Dat resulteerde in een overweldigend succes. Op vraag van de organisaties met wie wij samenwerken, wordt de inzameling en de verdeling van de kledij voortaan gespreid over het hele jaar. De positieve reacties van kinderen, ouders en organisaties geven ons steeds energie om te groeien in onze doelstellingen", geeft initiatiefnemer Danick Minne nog mee.

Champagnefestival pakt uit met exclusieve capsule

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het Champagnefestival brengt Champagne M. Hennequière een exclusieve capsule uit in tin. De capsule is verkrijgbaar in beperkte oplage, enkel op fles, en kost 30 euro.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!