Centrum van Beveren krijgt opwaardering in het voorjaar

De inwoners van Beveren konden de plannen van het nieuwe centrum inkijken. © STEFAAN BEEL
Stijn Moerman

Na het paasbouwverlof krijgt het centrum van Beveren een complete make-over.

Stad Roeselare is al enige tijd bezig met het vergroenen van zijn centrum en wil dat nu ook doortrekken naar zijn deelgemeenten. Daarom zal het na het paasbouwverlof het centrum van Beveren vergroenen, toegankelijker maken voor alle weggebruikers en de identiteit van de dorpskern versterken.

“We willen het centrum van Beveren groener maken door bomen, struiken en leilinden neer te zetten”, opent woordvoerder Hugo Deruytter. “Zitbanken mogen uiteraard niet ontbreken, zodat de mensen ten volle kunnen genieten van dat nieuwe centrum. De voetpaden zullen ook breder gemaakt worden en er worden ankerpunten voorzien voor mensen met een visuele beperking. Op die manier willen we het centrum toegankelijker maken. Aan de parkeerplaatsen wordt niet geraakt, al zal er voor de dokter wel één vervangen worden door een fietsenparking. Tot slot gaan we het wegdek vernieuwen. Het huidige gekleurde printbeton wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe en duurzame laag asfalt. Een frisser, groener en toegankelijker centrum van Beveren zal zeker een meerwaarde zijn voor de aanwezige horecazaken en de jaarlijkse kermis.”

De werken zullen gefaseerd aangepakt worden om de hinder te beperken. Er wordt gestart op dinsdag 10 april met het verwijderen van de rode printbeton, waarvoor het centrum één dag afgesloten zal worden. Meteen daarna worden de trottoirs vernieuwd, wat tegen halfweg juni in orde zou moeten zijn. Tot slot wordt de nieuwe asfaltlaag gegoten, wat een week hinder zou veroorzaken. De Bevernaars zullen tijdens de werken op de hoogte gehouden worden via een werfkrant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier