CD&V Middelkerke schenkt 3.000 euro aan het Arianefonds

De cheque voor het Arianefonds bedraagt 3.000 euro. © MF
Redactie KW

De lokale afdeling van CD&V kon na drie ‘warme weekends’ een cheque van 3.000 euro overhandigen aan Norbert Declercq, voorzitter van het Arianefonds.

Eerder dit najaar stelde het partijbestuur van CD&V Middelkerke zich de vraag hoe CD&V zich op een niet-politieke manier kon inzetten voor de Middelkerkse gemeenschap. “Gezien de grote aandacht voor De Warmste Week van Music for Life konden wij ook dit jaarlijkse gebeuren niet aan ons laten voorbijgaan. Daarom kozen we ervoor om oranje pompoensoep te verkopen in de aanloop naar De Warmste Week. Het goede doel was uiteraard snel gekozen: het Arianefonds van Norbert Declercq geniet een grote bekendheid in onze gemeente, een goed doel waarvoor wij ons graag inzetten”, aldus kabinetsmedewerker Jurgen Vergauwe.

“De bestuursleden van CD&V organiseerden de productie en verkoop volledig zelf. Enkele van onze dames hebben de voorbije drie weken in de Zeekameel in Lombardsijde telkens verse pompoensoep gemaakt. De soep werd in alle deelgemeenten aan de man gebracht via deur-aan-deurverkopen en verkoopstandjes in Leffinge, Westende en op de boerenmarkt en de wekelijkse markt in Middelkerke. De respons was groot. We werden in alle deelgemeenten van Middelkerke warm onthaald. Enkel tijdens de verkoop in Westende was de sneeuw een spelbreker. Toch hebben we heel wat Westendenaars via bestellingen soep kunnen bedienen”, klinkt het.

Ook volgend jaar soepactie

“We bedanken alle bestuursleden die de kou getrotseerd hebben om soep te verkopen en de mensen die vaak tegen de klok soep hebben gemaakt. Onze bijzonder dank gaat ook naar de mensen van Padel for Life, waar wij soep mochten verkopen, net als Bart en Lieselotte van de Zeekameel die hun keuken ter beschikking stelden en Buso Ter Strepe dat ons van pompoenen voorzag. Door het succes van de eerste editie zullen we volgend najaar gegarandeerd opnieuw aan de slag gaan om het bedrag van 2017 te overtreffen”, geeft Jurgen Vergauwe nog mee.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier