Carrefour sluit de deuren in Langemark

foto TOGH
Redactie KW

Langemark verliest zijn supermarkt. Carrefour Market in de Kasteelstraat sluit binnenkort de deuren. Het vaste personeel zal aan de slag kunnen in andere vestigingen van Carrefour.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. De Carrefour Market in de Kasteelstraat in Langemark gaat sluiten. Dat wordt bevestigd door de woordvoerder van de Franse supermarktketen. “Ik kan u bevestigen dat wij met de franchisepartner hebben beslist om de winkel in Langemark te sluiten”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. “Op minder dan tien kilometer van deze winkel vindt de klant drie andere Carrefour Markets vinden: in Ieper, Moorslede en Houthulst. Het vaste personeel van de winkel zal in andere vestigingen van de franchisepartner aan de slag kunnen.”

Geen eigenaar

De franchisehouders van de Carrefour Market zijn Stefaan Petitqueux en Heidi Pollet, maar zij waren woensdag niet bereikbaar voor een reactie. Het is dan ook niet duidelijk wanneer het warenhuis precies de deuren sluit en wat er met het winkelgebouw zal gebeuren na de sluiting. “Wat het gebouw betreft, kan ik u helaas niet helpen. Wij zijn geen eigenaar van het gebouw noch uitbater van de winkel“, klinkt het bij Baptiste van Outryve.

Over de reden van de sluiting is er ook geen duidelijkheid. Wel is het zo dat de Carrefour Market de laatste weken niet goed bereikbaar was door de werken voor de dorpskernvernieuwing. Momenteel kun je de supermarkt alleen bereiken via de Klerkenstraat en dan nog moet je door de modder rijden. “Nochtans hebben we tijdelijk de groenzone verruimd om extra parkeerplaatsen te creëren”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). “We hebben ook wegwijzers gemaakt om aan te duiden dat de Carrefour bereikbaar is via de Klerkenstraat. Het is dan ook des te jammer dat Langemark zijn Carrefour verliest.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier