Carnaval valt in het water in Bredene: enige kandidate geeft forfait

Voorzitter Kurt Vansteenkiste van het Hof der Prinsen, ondervoorzitter Alain Lynneel, kandidate Prinses Carnaval Jacqueline Arnoys en penningmeester Nico Ghewy in betere tijden. Arnoys trok zich deze week terug als kandidate waardoor het carnavalbal wordt afgelast. © MM
Redactie KW

Het gaat van kwaad naar erger met het carnaval in Bredene. De jongste jaren hadden de organisatoren, het Hof der Prinsen, alle moeite om een of meer kandidaten voor Prins of Prinses te vinden. Dit jaar haakt de enige kandidate, Nala, tien dagen voor het carnavalbal af.

Als een donderslag bij heldere hemel. Zo kwam kandidate Prinses Nala alias Jacqueline Arnoys’ beslissing om de handdoek in de ring te gooien, nauwelijks tien dagen voor het jaarlijkse carnavalbal, aan.

Jacueline Arnoys wilde de opvolger worden van de vorig jaar tot Keizerin gekroonde Ann Dumalin alias Fantasia. “Jacqueline had in 2015 al eens haar kans gewaagd. Ze kwam toen maar enkele stemmen te kort om tot Prinses verkozen te worden. Ze deed toen mee onder de naam Nala, waarmee ze ook nu naar de verkiezingen zou trekken”, aldus een zwaar teleurgestelde Kurt Vansteenkiste, voorzitter van het Hof der Prinsen.

Ondanks een extra oproep eind vorig jaar heeft het organiserende Hof der Prinsen (HdP) bovendien geen andere kandidaten voor de verkiezing van Prins en Prinses ’19 meer warm kunnen maken.

Interne strubbelingen

“Nala liet weten dat haar beslissing niks te maken heeft met het Hof der Prinsen zelf. De ware reden zou in haar eigen kring liggen, waar blijkbaar interne strubbelingen zijn. Ze besliste daarom met onmiddellijke ingang haar kandidatuur in te trekken”, gaat Kurt verder.

Het HdP besloot meteen het twaalfde carnavalbal, dat op zaterdag 26 januari in MEC Staf Versluys had moeten plaatsvinden, af te gelasten. “Het Hof der Prinsen blijft hierdoor wel met een serieuze financiële kater achter”, aldus nog Kurt Vansteenkiste.

“Wie al een toegangskaart in voorverkoop kocht, kan dit omruilen via de leden van het HdP, die de komende dagen en weken op zowat alle carnavalsactiviteiten zullen te vinden zijn. Men kan het kaartje ook opsturen in een gesloten omslag naar Kurt Vansteenkiste, Frans Halsstraat 9 in Bredene met vermelding van naam en rekeningnummer. Het verschuldigde bedrag wordt zo vlug mogelijk overgeschreven.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier