Carine Theunynck: "Het Begijnhof geeft me een gevoel van veiligheid en geborgenheid"

22/06/18 om 06:10 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 17:28

In een historisch pand nabij het Minnewaterpark woont en werkt Carine Theunynck. Het is zonder twijfel een toeristische hotspot maar tegelijk biedt de stilte van het Begijnhof haar rust en geborgenheid. Carine, die 21 jaar in Kortrijk verbleef en een drukke baan had als directiesecretaresse, gooide het roer helemaal om, koos voor rust en legde zich helemaal toe op het geven van Japanse Shiatsu massages. "Bij Shiatsu streven we naar evenwicht op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak", stelt Carine.

Carine Theunynck is geen Begijntje en ook geen kloosterzuster. Toch treffen we haar in een sfeervolle en luchtige woning in het eeuwenoude Begijnhof. "De tijd van de Begijntjes ligt al enige tijd achter ons", zegt Carine. "Er wonen hier nu zusters maar ook 'gewone' vrouwen kunnen hier, mits het naleven van een aantal afspraken, een woning huren. Zo moet je alleenstaand zijn en er dus alleen wonen en respect hebben voor de cultuur van rust en stilte die hier heerst."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!