Carine Dhoop: “Het is niet makkelijk geweest, maar op den duur leer je ermee leven”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “Wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Carine Dhoop.

Carine Dhoop stapt van de Onze-lieve-vrouwestraat naar de Markt, op weg naar huis in de Oude Vestingsstraat. Het is bijna middag en ze is inkopen gaan doen. Want zoals elke middag moet er gekookt worden.

Carine is afkomstig van Waregem. Maar je moet al een redelijk geoefend oor hebben om nog sporen van de Gaverbeekse tongval in haar taal te ontwaren. Ze woont immers al 43 jaar in Kortrijk. Destijds is ze de liefde gevolgd naar de Guldensporenstad. De man voor wiens liefde ze naar Kortrijk kwam, is helaas niet meer. Maar haar liefde voor zijn stad is gebleven. Carine is al 23 jaar weduwe.

De dag dat haar man haar ontviel, stond ze er plotseling alleen voor met drie kinderen. Twee ervan studeerden toen nog en het jongste zat in het lager onderwijs. Intussen heeft ze drie kleinkinderen en een vriend. Die haar gevolgd is. Hij komt uit Gent. En zo zie je maar dat de liefde constant voor nieuw bloed zorgt in de stad. “Mijn oudste zoon zat op kot in Gent en ik heb een zus die in Gent woont, en zo hebben we mekaar leren kennen,” zegt Carine, die blij is dat ze voor hun tweetjes kan koken.