Capaciteit jeugdkamperen in provinciedomeinen West-Vlaanderen stijgt naar 270 plaatsen

Ook in De Gavers kan de jeugd kamperen tijdens de paasvakantie en vanaf 15 juni tot eind augustus. © Provincie West-Vlaanderen - Tom Linster
Redactie KW

De IJzerboomgaard in Diksmuide heeft voortaan een jeugdkampeerweide. Daarmee stijgt de capaciteit van jeugdkamperen in de provinciedomeinen in West-Vlaanderen van 150 naar 270 plaatsen verspreid over vijf provinciedomeinen. Dat besliste de provincieraad donderdagavond.

De wijziging was nodig omdat het nieuwe aanbod in het provinciedomein IJzerboomgaard moest opgenomen worden in het reglement. Sinds de afslanking van de provincies bestaat er geen provinciale jeugddienst meer, waardoor de uitbating van de provinciedomeinen nu in handen van de groendienst ligt. Voortaan is er een aparte toelating nodig voor open vuren. Zo kan er makkelijker ingespeeld worden op omstandigheden zoals brandgevaar of droogte.

De provincie West-Vlaanderen stelt in verschillende domeinen jeugdkamperen ter beschikking voor jeugdbewegingen, sportclubs met jeugdwerking en scholen. Ook instellingen met bijzondere jeugdzorg kunnen er terecht. In de domeinen Bulskampveld, De Gavers, De Palingbeek, Tillegembos en nu dus ook IJzerboomgaard kan er worden gekampeerd tijdens de paasvakantie en vanaf 15 juni tot eind augustus.

Tot 30 juni geldt er nog een overgangsregeling voor de provinciedomeinen. Het nieuwe reglement treedt in werking op maandag 1 juli 2019.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier