Cafébazen willen één discoparadijs op Waregem Koersefeesten

22/06/18 om 05:27 - Bijgewerkt om 08:17

Zeker in tegenstelling tot de vorige jaren zal tijdens de Waregems Koersefeesten van donderdag 23 tot woensdag 29 augustus op de markt uniforme muziek spelen. Dit dankzij een akkoord onder de verschillende cafébazen en de foorkramers. Het gebeurde op nadrukkelijke vraag van het stadsbestuur, dat op die manier paal en perk wil stellen aan de kakofonische (wan)klanken en dito geluiden anno 2017.

Wie vorig jaar tijdens de laatste week van augustus over de markt liep, kon niet ontkomen aan de fel tegen elkaar opklinkende muziek die tot ver in de aangrenzende centrumstraten te horen was en in de avond-en nachtelijke uurtjes voor onverwachte overlast zorgde. Verschillende commentaren en kritische bedenkingen van de bewoners aan het adres van het schepencollege zorgden er nu voor dat die hinder moet ophouden. Als het aan de cafébazen achteraan de dekenale kerk ligt en aan de foorkramers die daar het dichtst in de omgeving staan zal dat ook gebeuren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!